Er wordt hard gewerkt aan het laatste seizoen Game Of Thrones, maar de makers van de serie hebben al een leuk projectje in het vooruitzicht! Daniel Weiss en David Bernioff ruilen Westeros in voor ‘a galaxy far, far away’! Inderdaad: ze gaan nieuwe Star Wars-films schrijven én produceren!

More content below the advertising

Het duo verklaart al sinds 1977 fan te zijn van Star Wars, en ze kunnen ‘niet wachten om te beginnen, zodra het laatste seizoen Game Of Thrones is afgerond.’ Disney werd naar eigen zeggen benaderd door Weiss en Benioff, met ideeën voor een filmserie. ‘Serie’ wijst op meerdere delen, maar of het ook om een trilogie gaat is nog onbekend.

The Old Republic?

De nieuwe films staan los van de trilogie die wordt afgetrapt door The Last Jedi-regisseur Rian Johnson. Over het verhaal van de nieuwe Star Wars-films is nog niets bekend. Het project van Weiss en Benioff richt zich op ‘een bepaalde periode uit de Star Wars-geschiedenis.’ 

Sommige fans hopen dat het gaat om de ‘Old Republic’, een setting die in verschillende boeken en games is neergezet, en lang vóór de strijd tussen de rebellen en de Empire speelt. Het zou kunnen, maar op dit moment is er helaas nog weinig over te zeggen.

Star Wars is coming

De komende jaren zitten al ramvol met nieuwe Star Wars-films. Episode IX, het laatste deel in de derde trilogie, verschijnt in mei 2019. Daarna begint Rian Johnson met een nieuwe trilogie, zonder de Skywalkers. Weiss en Bernioff voegen daar dus minstens nog twee films aan toe. Ergens tussendoor verschijnen misschien nog films over de mysterieuze premiejager Boba Fett en jedi-meester Obi-Wan Kenobi.

Als eerste verschijnt op 23 mei nog Solo: A Star Wars Story in de bioscoop. Deze film gaat over de avonturen van de jonge smokkelaar Han Solo. Hier zie je de eerste trailer.

Het laatste seizoen Game Of Thrones betekent trouwens niet dat we Westeros niet meer terugzien. HBO heeft al meerdere prequels voor de fantasyserie in de steigers staan.

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.