Shonda Rhimes, uitvoerend producent van de ABC-hit Grey’s Anatomy, stapt over naar Netflix. Dat maakte de streaming-dienst vandaag bekend bij Entertainment Weekly.

Article continues after the ad

Kijkcijferkanonnen

Netflix heeft met Rhimes een grote vis binnengehaald: haar productiehuis Shondaland is niet alleen de drijvende kracht achter de hitserie Grey’s Anatomy, maar tekende ook voor kijkcijferkanonnen als How To Get Away With Murder en Scandal. Ted Sarandos van Netflix heeft dan ook hoge verwachtingen van de samenwerking: “Shonda Rhimes is een van de beste verhalenvertellers uit de televisiegeschiedenis. Haar werk is aangrijpende, inventieve, bloedstollende en baanbrekende televisie op z’n best!”

'Ongekende mogelijkheden'

Ook Rhimes zelf is blij met de overstap van ABC naar de streaming-gigant: “Ted heeft bij Netflix een omgeving gecreëerd waar televisiemakers naar hartenlust kunnen werken. Bij Netflix zijn de mogelijkheden voor Shondaland ongekend!” Overigens zullen hits als Grey’s Anatomy niet in gevaar komen door de overstap. ABC en Rhimes verklaarden tegenover Entertainment Weekly dat Shondaland nog steeds nauw betrokken zal zijn bij de komende seizoenen.