Dat Game Of Thrones-makers D.B. Weiss en David Benioff Star Wars-films gaan maken wisten we. Volgens de directeur van HBO wordt het zelfs een trilogie!

Hoewel iedereen er al wel een beetje van uit ging - alle Star Wars-saga’s bestaan uit drie delen - lijkt het nu toch zo goed als zeker. Dit betekent ook dat Benioff en Weiss de komende jaren weinig (of niets) zullen doen voor HBO of andere zenders.

Dit geldt ook voor Confederate, de omstreden serie die het duo van plan was te maken, vóór Luke Skywalker om de hoek kwam kijken. Grappig genoeg ging de vraag uit het publiek (op een bijeenkomst van de Televison Critics Association) eigenlijk over Confederate (‘Gaat HBO dit nog doen?’), waarna directeur Casey Bloys over Star Wars begon.

Volgens Bloys maakt het duo eerst het laatste seizoen van Game Of Thrones af, en beginnen ze daarna aan de Star Wars-trilogie. De HBO-directeur hoopt dat ze daarna terugkeren naar televisie. Tegen die tijd wordt er nog eens naar Confederate gekeken. Let wel: dan zijn we minstens een jaar of zes verder! We wachten eerst het laatste seizoen Game Of Thrones maar af, dat in april start.
 

Article continues after the ad

 

Star Wars

Niet vreemd; hoewel A Galaxy Far, Far Away een klein dipje ervaart, zeg je niet zomaar nee tegen een aanbod van drie Star Wars-films…

Het vertrek heeft geen invloed op de Game Of Thrones-spin-off The Long Night; het duo is hier verder niet bij betrokken. De Benioff/Weiss-trilogie komt naast de nieuwe verhaallijn die Rian Johnson mag maken.

Tot slot wordt er ook nog gewerkt aan een nieuwe Star Wars-serie op streamingplatform Disney+, genaamd The Mandalorian. Hoewel hier nog weinig over bekend is, weten we dat Pedro Pascal (Narcos) daarin de rol speelt van een Boba Fett-achtige premiejager.