Game of Thrones-makers David Benioff en D.B. Weiss gaan een nieuwe serie maken voor HBO, maar lang niet iedereen is blij met de aankondiging.

Article continues after the ad

Confederate

De serie heet Confederate en speelt zich af in een alternatieve realiteit waarin de zuidelijke staten (de Confederatie) van Amerika zich succesvol hebben afgescheiden van de VS. Gevolg? Slavernij is in deze staten nooit afgeschaft. We volgen net als Game of Thrones verschillende personages. Strijders, slaven, politici, journalisten: ze komen allemaal voorbij.

HBO

"We spreken al jaren over Confederate, in eerste instantie als speelfilm", aldus de showrunners. "Maar onze ervaring met Thrones doet ons overtuigen dat het televisieformat van HBO een perfecte gelegenheid biedt dit verhaal te vertellen”. 

Controverse

Toch is, vanwege het controversiële onderwerp, niet iedereen blij met de aankondiging. Zo laten meerdere mensen weten het een slecht idee te vinden dat twee blanke producenten de show gaan maken. HBO stelde weer dat de twee schrijvers van de serie Afro-Amerikaans zijn.