Game of Thrones voor iemand spoilen: na vreemdgaan en iemands eten stelen is het de ergste vorm van verraad. HBO heeft daarom besloten meerdere eindes te filmen voor seizoen 8.

Article continues after the ad

Geheimpjes

Hoe je het ook wendt of keert: niet iedereen kan even goed een geheim bewaren. De cast niet, de crew niet en al helemaal de nieuwsgierige set-toeristen niet. Hoe je dan eventuele eindes toch verrassend kunt houden? Door er meerdere op te nemen. Het is een trucje dat al decennialang bij films en series wordt toegepast, dus dat HBO het ook doet bij hun paradepaartje is niet gek. 

Geen definitief antwoord

“Bij Game of Thrones gaan ze verschillende eindes filmen, zodat niemand weet wat er gaat gebeuren”, aldus programmabaas Casey Bloys. “Je moet dat doen bij zo’n langlopende show, want wanneer je iets opneemt, weten mensen er vanaf. Nu is er geen definitief antwoord, tot het allerlaatste moment.”

Fictieve eindes

Een ander trucje dat af en toe nog wel eens wordt toegepast is het lekken van fictieve eindes. Dit hebben de makers achter shows als The Sopranos, Breaking Bad en Dallas bijvoorbeeld gedaan. Toch neemt HBO, waarschijnlijk met het oog op de hacks van afgelopen seizoen, nu het zekere voor het onzekere.

Game of Thrones keert naar verluidt in maart 2019 terug.