Leigh Whannell, het creatieve brein achter horrorfilms Insidious en Saw heeft zijn zoveelste absurde idee omgetoverd tot een film: Upgrade.

Article continues after the ad

Upgrade

Hoofdpersoon is Grey Trace, gespeeld door Logan Marshall Green, wiens vrouw hardhandig aan haar einde komt door een stel gangsters. Grey raakt zelf verlamd en zweert wraak. Gelukkig is daar (het zoveelste) controversiële researchteam, die hem (letterlijk) een zetje in de rug geeft. Ze plaatsen een experimentele chip in zijn zenuwstelsel, waardoor Grey op commando aangestuurd wordt via een AI.

De chip herkent gevaar en neemt waar nodig zijn lichaam over om hem te beschermen. Dit resulteert in een absurdistisch, maar vermakelijk handgemeen met de eerste crimineel die zijn pad kruist. Eenmaal zeker van zijn nieuwe krachten gaat Grey op zoek naar de moordenaars van zijn vrouw. Bekijk de trailer hierboven.

Publieksprijs

De film heeft op het festival SXSW de publieksprijs mee naar huis genomen. Ook de critici zijn lovend! De film wordt omschreven als een mengelmoes van sci-fi, body-horror en pure adrenaline. De trailer ziet er in ieder geval lekker bloederig uit. Wij zijn benieuwd.