Na veel woede, verdriet en een open brief van fans aan het adres van de makers van Homeland, heeft producer Alex Gansa gereageerd op het controversiële einde van seizoen 6.

Article continues after the ad

Fan zijn is pijn lijden

Best pittig om een fan te zijn. Je investeert seizoenen lang in een karakter om vervolgens in een seizoensfinale hardhandig van je roze wolk te worden getrapt. Zo ook met fans van Homeland-karakter Peter Quinn. Al sinds seizoen 2 doet-ie mee met Carrie & co, maar het mocht niet meer baten. Tijdens een heldhaftige reddingsoperatie stierf-ie in het harnas.

Boos

Ondanks, of juist omdat Quinn al meerdere keren ternauwenood aan de dood ontsnapte, waren fans nogal geshockeerd toen-ie het tijdelijke verwisselde voor het eeuwige. Na vier maanden radiostilte zat het ze tot hier en gisteren publiceerden ze een open brief in The Hollywood Reporter. De strekking? “Wij willen een verklaring, verdorie!”

Held

De emotionele reactie werd gelukkig serieus genomen en Gansa gaf The Hollywood Reporter (geheel in de stijl van de serie) een patriottische verklaring. “Ik rouw ook om Peter Quinn. Zijn karakter is gemaakt om degenen die Amerika veilig houden te eren. In mijn ogen is hij als een held gestorven.”