Hereditary, film

Alsof horrorsensatie Hereditary nog niet eng genoeg was, gaat maker en regisseur Ari Aster gewoon door voor ronde twee! Zijn volgende horrorfilm heet Midsommar en het verhaal klinkt weer heerlijk verontrustend. 

Birth.Movies.Death meldt nu dat Midsommar in augustus 2019 uitkomt. Met Hereditary nog vers in het achterhoofd is de hype nu al weer aan. Waar het allemaal om draait? Een Amerikaans gezin, met onder meer Will Poulter (The Revenant) gaat naar een beroemd Pagan-festival in een klein Zweeds dorpje. Het verandert al snel in een bizar, met duistere rituelen overladen cult-feestje. 

Sekte

En voor mensen die Hereditary al hebben gezien: dit nieuwe verhaal neigt een beetje naar het einde van die film, met de ontdekking dat demoon Paimon de familie al die tijd had geterroriseerd. De enge sekte-factor gaat voor Midsommar dus nog een tandje omhoog! 


*Cluck*

Eerder dit jaar veranderde Hereditary in een monsterhit. Critici en fans smulden (en bibberden) ervan, zo bewees hun hartslag. Velen noemden het zelfs de 'engste horrorfilm ooit'. Nou, dat is misschien een beetje too much, maar de engste van het jaar was het zeker. Vooral de kleine Charlie en haar *cluck*-geluidjes joegen mensen blijkbaar letterlijk de zaal uit. De hype ging pas écht door het doek toen er een fucking noodnummer in het leven werd geroepen.

We kunnen tot 9 augustus 2019 rustig ademhalen, dan komt Midsommar uit.

Article continues after the ad