Alsof horrorsensatie Hereditary nog niet eng genoeg was, gaat maker en regisseur Ari Aster gewoon door voor ronde twee! Zijn volgende horrorfilm heet Midsommar en het verhaal klinkt weer heerlijk verontrustend. 

Birth.Movies.Death meldt nu dat Midsommar in augustus 2019 uitkomt. Met Hereditary nog vers in het achterhoofd is de hype nu al weer aan. Waar het allemaal om draait? Een Amerikaans gezin, met onder meer Will Poulter (The Revenant) gaat naar een beroemd Pagan-festival in een klein Zweeds dorpje. Het verandert al snel in een bizar, met duistere rituelen overladen cult-feestje. 

Sekte

En voor mensen die Hereditary al hebben gezien: dit nieuwe verhaal neigt een beetje naar het einde van die film, met de ontdekking dat demoon Paimon de familie al die tijd had geterroriseerd. De enge sekte-factor gaat voor Midsommar dus nog een tandje omhoog! 


*Cluck*

Eerder dit jaar veranderde Hereditary in een monsterhit. Critici en fans smulden (en bibberden) ervan, zo bewees hun hartslag. Velen noemden het zelfs de 'engste horrorfilm ooit'. Nou, dat is misschien een beetje too much, maar de engste van het jaar was het zeker. Vooral de kleine Charlie en haar *cluck*-geluidjes joegen mensen blijkbaar letterlijk de zaal uit. De hype ging pas écht door het doek toen er een fucking noodnummer in het leven werd geroepen.

We kunnen tot 9 augustus 2019 rustig ademhalen, dan komt Midsommar uit.

Sinds die epische eerste Spider-Man: Far From Home trailer dinsdag dropte, vragen Marvel-fans zich eigenlijk maar één ding af: is dit een vervolg óf een prequel op Avengers: Endgame?

Screenrant ging op onderzoek uit en concludeerde dat het wel die eerste optie moet zijn. Maar eerst: hoezo is hier verwarring over? Iedereen weet toch wel dat alle helden die in Infinity War doodgingen, in Avengers: Endgame weer op een of andere manier terugkomen?
 


Nou, die verwarring kwam doordat de trailer ons keihard zat te teasen. De makers lieten bovenstaand shot zien van Peter Parkers paspoort. Aan zijn foto te zien, gaat het om een nieuw exemplaar. De datums op het paspoort laten echter alleen dagen zien, géén jaartallen – die zijn er vakkundig uit geshopt. Dus... misschien ging Peter wel tussen Homecoming en Infinity War op schoolreisje door Europa?
 

Toch een vervolg?

Het moet haast wel dat vele, zo niet álle, ‘gesnapte’ dode helden in Avengers: Endgame terug tot leven komen. Of misschien wist de film – door middel van timetravel – de gebeurtenissen uit Infinity War en gingen de helden in eerste instantie niet dood?
 

 

In ieder geval komt Spidey wel écht terug. MCU-opperbaas Kevin Feige zei in 2017 namelijk dat Spider-Man: Far From Home zich direct na – toen nog getiteld – Avengers 4 zou afspelen. Mede doordat Peter Parker de komende jaren steeds meer de hoofdpersoon van het Marvel-universum wordt. Eindelijk duidelijkheid! Al zijn we nu toch wel érg benieuwd naar het supergeheime verhaal van Avengers: Endgame

Spider-Man: Far From Home draait vanaf`4 juli in de bios. Hiervoor komen eerst nog Avengers: Endgame (24 april) en Captain Marvel (6 maart) uit.
 

Nederland krijgt geen genoeg van Bohemian Rhapsody: de Queen-biopic draait nog altijd in verschillende bioscoopzalen. Gitarist Brain May zet de hype nog even flink aan en zegt dat er misschien wel een vervolg komt. Wow!

“Who knows, there might be a sequel” zijn de letterlijke woorden van May, zo meldt Cinemablend. Hij reageert in een interview op het gerucht dat er ooit een Bohemian Rhapsody-script bestond waarin Freddie ergens in het midden dood zou gaan.
 


Complete bullshit

Onzin. Of zoals May zelf zegt: “Complete bullshit”. “This is all about Freddie, and I think Live Aid is a good point to leave it”, zegt de gitarist over het magistrale einde van de film. Sinds de release leeft May waarschijnlijk op een roze wolk: hij gaat weer toeren met Queen en zanger Adam Lambert, die stiekem een rolletje speelde in Bohemian Rhapsody, gaat weer mee.
 

Vervolg?

Ook al neemt deze biopic het niet altijd even nauw met de échte Queen-geschiedenis, er blijven genoeg feiten overeind. Een mogelijk vervolg heeft overigens genoeg om uit te putten: na Live Aid knalde Queen nog wel even door, voordat Freddie uiteindelijk overleed aan de gevolgen van aids. Nog genoeg (verdrietig) materiaal dat we moeten zien dus laat die sequel maar komen!