Nu het laatste seizoen Game of Thrones in de maak is, moeten de hoofdrolspelers zich richten op de toekomst. Voor Maisie Williams, de stoere Arya Stark, kan de ontknoping niet snel genoeg komen!

Article continues after the ad

Williams wordt zenuwachtig bij het idee dat haar vaste rol binnenkort ophoudt, maar kan er tegelijkertijd ook niet op wachten. Het einde van Game of Thrones geeft Williams de mogelijkheid om ook eens wat andere rollen te spelen, en een ‘echte’ acteercarrière te beginnen.

Independent woman

In tegenstelling tot sommige andere acteurs, wil Williams niet per se in grote Hollywood-films spelen. Maisie’s hart ligt eigenlijk bij onafhankelijke films. De actrice liet dit weten aan de BBC, nadat ze de genomineerden voor de British Independent Film Awards bekendmaakte.

Vorige maand begon Williams een eigen productiebedrijf, Daisey Chain. De actrice wil niet alleen Britse films maken, maar er ook in spelen. Maisie Williams hoopt binnenkort samen te kunnen werken met acteur/regisseur Dexter Fletcher (Eddie The Eagle).

De opnames van Game of Thrones zijn inmiddels behoorlijk berucht. De acteurs zijn maanden achtereen bezig, en moeten de grootste geheimen bewaren. De voorbereidingen voor het laatste seizoen zijn nog een stuk zwaarder dan normaal!

Alle hoofdrolspelers in de HBO-serie gaan zo op hun eigen manier om met het einde van Game of Thrones. Kit ‘Jon Snow’ Harington hield het niet droog toen hij het script las! Het slot van Game of Thrones, en het lot van de Seven Kingdoms, zien we waarschijnlijk pas in 2019.

Maisie Williams is in april 2018 te zien in de superheldenhorror-film X-Men: The New Mutants.