Mahershala Ali speelt mogelijk mee in een derde seizoen van True Detective. De Moonlight-acteur zou in gesprek zijn met zender HBO over een rol in de misdaadserie. Dit meldt Deadline.

Article continues after the ad

True Detective 3

Het derde seizoen van True Detective is nog niet officieel bevestigd. Ondanks een teleurstellend tweede seizoen heeft de directeur verantwoordelijk voor de programmering van HBO, Casey Bloys, gezegd dat de zender openstaat voor nummer 3. "Het is een waardevol concept, het is zeker niet gedaan voor de show", aldus Bloys.

Beste detectiveserie ooit?

Het eerste seizoen van de show, met acteurs Matthew McConaughey en Woody Harrelson in de hoofdrol, werd door de critici en kijkers gezien als een van de beste detectiveseries van de afgelopen jaren. Toen seizoen 2 uitkwam waren de verwachtingen dus des te hoger, maar zelfs de steengoede cast (Colin Farrell, Rachel McAdams en Vince Vaughn) kon het niveau van deel 1 niet evenaren.

Mahershala Ali

De 43-jarige Ali won in februari een Oscar voor zijn rol in de speelfilm Moonlight. Hij speelde de rol van drugsdealer Juan. Ali is daarnaast bekend van de populaire serie House of Cards, waar hij de rol heeft van lobbyist Remy Danton, en die in Luke Cage, waar hij gangster Cottonmouth voor zijn rekening neemt.