Magneto-acteur David Hemblen uit X-Men: The Animated Series

Acteur David Hemblen is overleden. Hij was vooral bekend als Magneto, de aartsvijand van de X-Mannen in X-Men: The Animated Series.

Superschurk

Voordat Bryan Singer de X-Men naar het witte doek bracht, genoten de fans eind vorige eeuw van X-Men: The Animated Series. En natuurlijk zou een tekenfilmserie rondom de Marvel-mutanten niet compleet zijn zonder Magneto. Deze iconische superschurk werd tot leven gewekt door David Hemblen. Een uitstekende keus, want met zijn dreigende stem groeide Magneto al snel uit tot een favoriet onder de fans van de animatieserie!
 


The Neverending Story

The Toronto Star meldde afgelopen weekend dat David Hemblen op 16 november is overleden. De acteur is 79 jaar oud geworden. Naast X-Men: The Animated Series was Hemblen ook te horen in onder andere The Neverending Story, Highlander: The Animated Series en Tales from the Cryptkeeper.
 

Article continues after the ad


Bioscoopfilm

Bijzonder weetje: regisseur Bryan Singer was zo onder de indruk van David Hemblen als Magneto, dat hij zelfs heeft overwogen om hem te casten in de eerste bioscoopfilm van de X-Men. Hemblen had het echter te druk met de sciencefictionserie Earth: Final Conflict. Gelukkig bleek Ian McKellen ook een perfecte Magneto in huis te hebben!

In een nostalgische bui? Alle seizoenen van X-Men: The Animated Series staan ook op Disney+!