Lady en de Vagebond

In Disney-films is alles perfect. De prinses vindt haar ideale man, ze wonen in een prachtig kasteel, ze hebben de leukste vrienden, zingen de vrolijkste liedjes en zelfs het eten ziet er heerlijk uit! Wij hebben de 7 lekkerste hapjes uit Disney-films op een rijtje gezet.

7. Gele schaafijsjes

 Monsters en co. 

Maak je niet druk, het is gewoon citroenijs… geen gele sneeuw. Mike en Sulley worden door een gemeen paars insect-achtig monster opgesloten in een ijswereld. Daar komen ze de vrolijke sneeuwman tegen die hen gele schaafijsjes aanbiedt. Wij krijgen nu al zin om dit ijsje in de zomer te bestellen.

 

6. Tiana’s gumbo

The Princess and the Frog

Dit is de eerste keer dat The Princess and the Frog in deze lijst staat. Tiana is namelijk een echte keukenprinses en maakte als klein meisje al de perfecte gumbo. Dit typische gerecht uit New Orleans is een stoofpot vol uiteenlopende ingrediënten en de versie van Tiana doet ons watertanden.

 

5. Tony’s spaghetti

Lady en de Vagebond

Geef toe, ook jij hebt geprobeerd deze scène na te spelen met je date. Toch heb je meer nodig dan alleen een lekker sfeertje, mooie lampjes en muziekje op de achtergrond om de avond succesvol te laten verlopen, want zonder Tony’s spaghetti blijft het slurpen aan simpele pasta. Dit gerecht ziet er zo lekker uit dat wij onze laatste gehaktbal niet zouden delen.

Article continues after the ad
 

4. Grumpy’s taart

Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen

Sneeuwwitje was de allereerste Disney-prinses en in deze iconische film uit 1937 weet ze zelf de meest chagrijnige dwerg van de zeven dwergen op te vrolijken. Ze bakt namelijk een heerlijke taart voor Grumpy. Met behulp van alle dieren uit het bos, flanst ze vol liefde een lekkere taart in elkaar. Misschien niet de meest hygiënische baksessie, maar wij worden er in ieder geval vrolijk van.

 

3. The Grey Stuff

Belle en het Beest

Try the grey stuff, it’s delicious! Don’t believe me? Ask the dishes! Wij hebben geen idee wat het grijze spul is en in het Nederlandse liedje wordt het ook niet genoemd. Maar volgens Lumière is het heerlijk en wie zijn wij om te twijfelen aan een pratende kandelaar?

 
Het mysterieuze hapje werd zo populair dat Disney het recept heeft gedeeld. Wil je ook weten hoe 'delicious' het nou echt is? Bekijk hieronder hoe je het makkelijk zelf maakt!
 
 

2.Tiana’s Beignets

The Princess and the Frog

Disney had deze film beter De Keukenprinses en de Kikker kunnen noemen. Naast gumbo maakt Tiana ook overheerlijke beignets en met een extra lading honing en poedersuiker tovert ze een glimlach op ieder gezicht.

 

1. Remy's Ratatouille 

Ratatouille

De hele film zit vol heerlijke gerechten, maar niets wordt zo mooi in beeld gebracht als de ratatouille, waar de film naar vernoemd is. We hadden nooit gedacht dat we zo graag een gerecht zouden willen proeven dat door een rat is gemaakt. Hier wordt zelfs de meest zure criticus dolgelukkig van.