Sylvia in Jinek

Het is alweer een paar weken geleden dat Freddie het hartverscheurende nieuws naar buiten bracht dat zijn MAFS-partner Sylvia gediagnosticeerd was met kanker. De realityster is al wat maanden onder behandeling en geeft nu een update.

Article continues after the ad

Syl liet begin maart weten 'lichamelijk op' te zijn, maar het lijkt nu tóch te goede kant op te gaan.

Op naar het herstel

"Ik voel me goed", vertelt ze aan een betrokken Aran Bade. "De behandeling is nu immuuntherapie. Dat is een therapie die je krijgt na de chemo's en de bestralingen, dus dan krijg je een soort goedje in je die tegen de kanker gaat vechten." Ondanks dat er nog een hoop moet gebeuren tot het herstel, heeft ze er alle vertrouwen in. "Ja, ik ben heel realistisch hoor, maar als ik aan de longarts vraag of ik kan genezen, reageert hij volmondig met 'ja'. Dat houdt mij op de been."

'Topvrouw' 

Ook haar ex-man Freddy (of moeten we zeggen: Fred) is ondanks hun hartverscheurende scheiding in de wolken met dit nieuws. "Ik ben heel blij voor haar dat het allemaal de goede kant op gaat. Dan kan ze straks ook weer met alles meedoen, dus dat is hartstikke mooi." Hij is enorm trots op hoe ze dit allemaal beleeft, met hem uiteraard als 'best friend' aan haar zijde. "Zo trots. Het is zo'n fijne en lieve vrouw en we kunnen gewoon met elkaar overweg. Het is gewoon een topvrouw." Awh, smelt!

Beluister hieronder het hele interview met ons favoriete koppel van het vorige seizoen MAFS.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws.