Mads Mikkelsen in Fantastic Beasts?

Johnny Depp verloor de smaadzaak tegen de Daily Mail (die hem een ‘wife beater’ noemde) en daarmee ook de rol van Gellert Grindelwald in Fantastic Beasts 3! De rechtbank stelde vast dat Depp zijn ex-vrouw Amber Heard wel degelijk geslagen had, dus liet Warner Bros. Depp binnen een seconde vallen alsof hij een brandende hondendrol was.

Depp wordt gewoon betaald voor zijn rol, maar de makers van Fantastic Beasts zitten met een probleem: wie gaat Depp vervangen als de boze tovenaar Grindelwald? Recent hoorden we dat het Mads Mikkelsen (Hannibal, Polar, Dr. Strange) zou kunnen zijn! In een interview met IGN zegt Mikkelsen echter van niets te weten.w

“Oh, ik ken het gerucht! Ik weet net zoveel als jullie, door wat ik in de kranten lees. Ik hoop dat ze me snel opbellen!” Mikkelsen doet dus lekker vaag over zijn mogelijke rol… Dit kan betekenen dat hij écht van niets weet, of dat er wel contact is gelegd maar de onderhandelingen nog niet echt begonnen zijn.

Article continues after the ad

Fantastic Beasts 3

Volgens de geruchten stond Mikkelsen bovenaan het lijstje van regisseur David Yates, die hard op zoek is naar een nieuwe superschurk. Fans zullen Johnny Depp ongetwijfeld missen, maar in de wereld van Harry Potter is het wisselen van uiterlijk natuurlijk alledaags. In de eerste Fantastic Beasts-film was Johnny Depp nauwelijks te zien.

Gellert Grindelwald had zich vermomd als Percival Graves (Colin Farrell), en kwam pas aan het einde van de film tevoorschijn. Colin Farrell zelf is niet beschikbaar voor Fantastic Beasts 3, omdat hij The Penguin speelt in The Batman.

Fantastic Beasts 3 staat gepland voor 15 juli 2022, en de film wordt op dit moment geschoten! De makers moeten dus even vaart zetten achter het vinden van een nieuwe Gellert!