Enkele De Slimste Mens-kijkers zijn een doneeractie gestart om jurylid Maarten van Rossem een potje karaoke te laten zingen!

Article continues after the ad

'Karaoke' was in de Slimste Mens-aflevering van gisteren een antwoord bij een van de (laatst in opspraak geraakte) vragen, waarop presentator Philip Freriks aan Maarten vroeg bij hoeveel geld hij een stukje zou willen zingen. 10.000 euro, antwoordde hij en... uiteráárd gingen kijkers een crowdfunding opstarten. 

Wat vindt Maarten?

Inmiddels heeft Maarten aan ANP laten weten wat hij van de crowdfunding-actie vindt. "Ik dacht dat ik een belachelijk bedrag noemde", blikt hij terug. "Ik had natuurlijk een miljoen moeten zeggen. Maar dat bedenk je te laat." Maar: Maarten is een man van zijn woord, dus mocht het lukken, gaat 'ie gewoon een moppie zingen tijdens de eerstvolgende De Slimste Mens-opnames. 

Welk nummer?

De uitgesproken historicus kan het eigenlijk niet geloven. "Ik kan mij werkelijk waar niet voorstellen dat er ook maar één mens bestaat die daar maar 5 cent aan bij wil dragen. Ik kan niet zingen. De laatste keer dat ik het deed, was in 1962, toen we tijdens de groentijd werden gedwongen vaderlandslievende, fascistoïde liederen voor te dragen." Heeft hij eigenlijk al een nummer gekozen? Alles van tegenwoordig vindt hij "abominabel slecht" dus het wordt iets uit de oude doos. "Het zal zeker iets simpels zijn, denk aan 'Boer er ligt een kip in het water'."

Crowdfunding

Voor zover wij hebben kunnen vinden, lopen er nu twee verschillende doneeracties. Deze en deze. En... die hebben nog wel een flinke impuls nodig. Wat Maarten uiteindelijk met het geld gaat doen? Presentator Philip Freriks heeft wel een idee. "Ik kan mij ook zo voorstellen dat Maarten, als het bedrag wordt bereikt, het geld aan een goed doel gaat schenken."