Maarten van Rossem, De Slimste Mens

We zien het niet vaak gebeuren: een lachende Maarten van Rossem tijdens De Slimste Mens. Gisteravond kon hij niet ophouden met schateren toen Philip Freriks een goedbedoeld advies aan deelneemster Emma Wortelboer gaf.

Emma stond ruim voor en liep dankzij Philip bijna de finale mis. “Eigenlijk hoef je niets te antwoorden. Je kan ook gewoon meteen pas zeggen”, zei Philip toen Emma aan de laatste ronde mocht beginnen. Maar gelukkig is de BNN-VARA-presentatrice scherp. “Helemaal niet! Dan kunnen zij nog antwoorden.”

Topadvies

Philip probeert het nog onder een ‘strikvraag’ weg te mompelen, maar sidekick Maarten had allang door dat de man gewoon even de spelregels vergeten was. “Echt topadvies”, zegt hij lachend.

Article continues after the ad

Vagina-grap

De ouwe brombeer is deze week sowieso in een goede bui. Zo lachte hij nog om een vagina-grap van Emma, die het toen opnam tegen Guus Meeuwis en Meeuwis en Sharon de Miranda.

Vanavond nemen Emma Wortelboer en verslaggeefster Margje Fikse het opnieuw tegen elkaar op, met als nieuwe tegenstander cabaretier Alex Klaasen

Je ziet De Slimste Mens iedere doordeweekse dag om 20:40 uur op NPO 2.