Maarten van Rossem

Historicus en tv-persoonlijkheid Maarten van Rossem heeft een tikkie schijt aan de overheid. Hij ging op eigen initiatief bellen met de GGD en het lukte 'm uiteindelijk om een coronavaccin te scoren terwijl hij nog hélemaal niet aan de beurt was. De GGD reageert woest op de vaccinvoordringer.

Article continues after the ad

"Laat u niet afschrikken door personen die zeggen dat het niet kan. Dan moet u gewoon een kwartier later bellen. Krijgt u een andere persoon die zegt dat het wel kan", vertelde Maarten doodleuk in 'Maarten de Podcast'. Hij ging na een tip van een kennis net zo lang bellen tot hij een GGD-medewerker aan de lijn kreeg die een afspraak voor 'm inplande. De Telegraaf ging verhaal halen bij de GGD.

Maarten de vaccinvoordringer

"Het is natuurlijk beschamend, uiteindelijk. Kennelijk zijn de mensen die de telefoon opnemen, slecht geïnstrueerd", voegde Maarten eraan toe. Het uitgesproken De Slimste Mensen-jurylid schoot uiteindelijk raak in Driebergen. Hij en zijn vrouw krijgen binnenkort hun eerste prik van het Pfizer/BioNTech-vaccin en eind april gaat de naald er voor de tweede keer in. "Hoe durf je?", reageert een woordvoerder van de GGD.

GGD vs. Maarten van Rossem

De dienst vindt het 'wel echt schandalig' dat hij ’lijkt te suggereren dat je kunt voordringen bij ouderen’. "We hebben een vaccinatiestrategie: eerst de ouderen, zorgmedewerkers. Die hebben het het hardst nodig. Wacht netjes op je beurt." De woordvoerder legt uit dat Maarten met zijn 77 jaar binnen zeer korte tijd toch al een uitnodiging zou krijgen en daarom kon hij er eerder doorheen sneaken. "Als hij het drie weken geleden had geprobeerd, was hij er niet doorheen gekomen. Hij is binnenkort aan de beurt. Daarom is het hem gelukt."

Reactie Hugo de Jonge

Corona-minister Hugo de Jonge kreeg het nieuws ook onder ogen en reageerde scherp:


De hele reactie van de GGD kun je hier lezen.