Maan de Steenwinkel, Knoop Gala

Het regent complimenten voor Maan! De zangeres trad gisteren samen met gitarist Cheyenne op tijdens het Knoop Gala, maar wat kijkers niet zagen, was dat er een ontroerend moment aan dit optreden voorafging. 

Article continues after the ad

De beelden waarin te zien is hoe Maan gitarist Cheyenne helpt nadat zij het even niet meer weet, haalden de uitzending niet, maar gaan nu wel flink viral op social media.

Hulp van het orkest

Als Maan het liedje Ze Huilt Maar Ze Lacht ten gehore wil brengen, gaat er kort na de start iets mis. Cheyenne stopt met spelen en Maan wil direct weten wat er aan de hand is. "Ben je het kwijt? Zullen we het even rustig doornemen, of kun je dat het beste met iemand uit het orkest?", vraagt The Voice-winnares uit 2016 heel lief aan de verstandelijk beperkte gitarist, waarna ze iemand van het orkest er bij vraagt.

Zelfvertrouwen

De zangeres wil pas doorgaan met haar optreden als Cheyenne het weer onder de knie heeft, en dat gaat na wat hulp voortreffelijk. "Zie je? Heel goed", maakt Maan duidelijk om Cheyenne uiteindelijk nog van wat zelfvertrouwen te voorzien. Bekijk hieronder het hartverwarmende fragment.


Tot tranen toe geraakt

Het fragment wordt sinds de verschijning flink gedeeld op social media. "Ik had geen idee wie dit waren, maar schijnbaar zijn dit Maan en Peter Tiehuis. Die komen met stipt binnen op mijn respectparade", tweet iemand. "Het zal wel kerst zijn, maar dit raakte me tot tranen toe. Als we elkaar allemaal nou af en toe een heel klein beetje helpen, wordt het zoveel warmer om ons heen en in onszelf." Dat is nog eens een prachtige boodschap van een Twitteraar. Lees hieronder meer prachtige reacties.

Het Knoop Gala gemist? Je kijkt het hier terug.