Een intelligente president, die met een trouw team slimmeriken hard werkt om de Verenigde Staten te besturen. Met de kennis van nu was The West Wing een bijzondere serie! Eén van de hoofdrolspelers denkt dat we binnenkort een reboot kunnen verwachten.
 

Richard Schiff, die de presidentiële woordvoerder Toby Ziegler speelde, bevestigde dat hij met West Wing-bedenker Aaron Sorkin heeft gepraat. Volgens Schiff ‘wil Aaron graag dat er een reboot komt’. Sorkin verliet de serie, die van 1999 tot en met 2006 liep, na het vierde seizoen.

Article continues after the ad

 

Een grote rol voor zichzelf ziet Schiff overigens niet. ‘Als de reboot over een nieuwe regering gaat, dan kan de oude cast misschien af en toe meedoen als politieke consultants. Het zou raar zijn als de oude cast nog steeds in het Witte Huis werkt.’

The West Wing ná House Of Cards?

Tegelijkertijd is het Witte Huis zelf mogelijk óók een gepasseerd station. ‘Ik heb wat ideeën gedeeld met Aaron, en hij vond ze erg interessant. Het Witte Huis kennen we nu wel. Als je nú een programma over de president zou maken, dan denk ik eerder aan House Of Cards, of Veep. De vraag is waar politiek zich allemaal afspeelt; momenteel ontstaat veel verandering van onderaf, en gebeurt het échte werk op het niveau van afzonderlijke staten.’
 

 

Mocht The West Wing terugkeren, dan is het dus wel in een andere vorm dan je gewend bent. In de originele reeks trotseerden president Bartlet en zijn team de ene politieke crisis na de andere. Hoewel het realisme van de serie vaak betwijfeld werd (er werken écht niet alleen brave borsten in het Witte Huis), gaf de serie wel een mooi beeld van de Amerikaanse politiek.
 

De kans dát het politieke drama terugkeert is behoorlijk reëel. De zender NBC heeft eerder al aangegeven dat een terugkeer van The West Wing zeker een optie is. Het punt was juist dat Aaron Sorkin te druk was met andere projecten.