Shadow & Bone

Bij Netflix kan het soms lang spannend blijven: krijgt deze Original een vervolg of sterft 'ie een langzame, stille dood? Dat is nog altijd vrij ongrijpbaar. Maar soms zijn de kijkcijfers blijkbaar zó overtuigend, dat er vrij snel groen licht komt. Zo ook nu. Shadow and Bone krijgt een tweede seizoen!

Article continues after the ad

De Original-serie Shadow and Bone, die wij in onze recensie "fascinerende fantasy" noemden, gaat voorlopig nergens heen. Het nieuws dat er een tweede seizoen komt werd aangekondigd tijdens Netflix' Geeked Week. En natúúrlijk is er ook een lekker cringy filmpje van de castleden die het nieuwe seizoen aankondigen; heerlijk.


Seizoen 2 van Shadow and Bone

Shadow and Bone is gebaseerd op de boekenreeks van Leigh Bardugo en aangezien het eerste seizoen grotendeels putte uit het eerste deel van de hoofdtrilogie, gaan we er maar even vanuit dat seizoen 2 deel twee 'Siege and Storm' als grote inspiratiebron gaat gebruiken. Verder weten we helaas niets, nada, noppes over Shadow and Bone seizoen 2

Waar gaat Shadow and Bone over?

Wie alsnog wil aanhaken en geen idéé heeft: Shadow and Bone speelt zich af in het koninkrijk Ravka, dat in tweeën is gedeeld door de Schaduwvlakte, een muur van duisternis vol dodelijke wezens en ander gevaar. Weesmeisje Alina en haar beste vriend Mal maken deel uit van het leger en maken een reis door de Vlakte. Wanneer ze in groot gevaar komen, blijkt Alina een bijzondere kracht te bezitten, waarmee zij een einde kan maken aan de duisternis. 

Het is nog niet bekend wanneer Shadow and Bone seizoen 2 naar Netflix komt.


Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.