Wibi Soerjadi

Meesterpianist Wibi Soerjadi boycot talkshow M nadat de 'arrogante en neerbuigende' redactie hem opeens afbelde. RTL Boulevard wilde Wibi gisteren wél in hun show, maar uiteindelijk belde hij zelf af en speelde hij zijn nieuwe kerstplaat bij Beau. Nou, toen kwam er wéér een mediastorm op gang, maar Boulevard-ster Luuk Ikink vindt niet dat zijn programma iets fout deed.

Article continues after the ad

Wibi kwam na de Boulevard-uitzending, waarin Luuk Ikink 'm 'krokodillentranen' verweet, weer met een vlammende tegenreactie op Insta. Hij zou bij Boulevard maar een deel van het toch al niet zo heel lange nummer mogen spelen. Dat wilde Wibi niet. "Vervolgens zette de eindredacteur van RTL Boulevard ons onder druk, en dreigde hij met: Als Wibi boos is op M, dan wil je toch niet RTL Boulevard boos wordt op Wibi?"

 

Luuk Ikink reageert

Luuk Ikink zei in de uitzending dat de afspraak met Wibi al in kannen en kruiken zat, maar dat hij zélf afbelde. En dat 'dreigement' - vanaf nu geen 'Wibi-gerelateerde items' meer in RTL Boulevard - is onzin, zo reageert Luuk op twitter. "En zo ging het echt: wij vroegen Wibi of 'ie bij ons dan (deels) dat nummer wilde spelen, vond 'ie leuk, manager ook. Op Leidseplein. Wij voorbereiden. Zij na paar uur afzeggen, want wilden toch naar Beau. Wij beetje pissig, maar that's all, geen gedreig met boycots of iets dergelijks."

Hoe zit het nu?

De waarheid zal vast ergens in het midden liggen, 'twee vechten twee schuld', maar volgens Luuk moet Wibi zich even achter zijn oren krabben. Zijn redactie was alleen een beetje 'humeurig' tegen de manager, meer niet. "Het valt wel op dat iedereen het fout doet, behalve Wibi. Ik denk dat hij en z'n management wat vaker met elkaar moeten bellen om dingen te bespreken en verder ben ik van mening dat verzonnen verhalen in Disneyland thuishoren. ;-)" Wibi heeft nog niet op deze nieuwe wending gereageerd, maar wie weet gaat 'ie weer een vlammend stukje op Insta zetten!