Angela de Jong

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink vond het "een beetje vreemd" dat Angela de Jong eerdere deze week middenin talkshow Op1 opeens 'inbrak' tijdens een gesprek met een kinderarts en een econoom, die pleitten voor meer vrijheid voor jongeren in deze coronacrisis. Je moet weten wanneer je je mond moet houden, zei Luuk min of meer.

Article continues after the ad

Angela zorgde voor enorm veel ergernis bij kijkers thuis, die konden haar mening absoluut niet waarderen. Ze wees op de gevolgen van corona voor jongeren en kinderen. Die kunnen maanden later nog altijd allerlei hart-, vermoeidheids- en longkwalen krijgen, sputterde ze. De kinderarts aan tafel, tevens OMT-lid, verwees dat, net als de econoom, naar het rijk der fabelen: jongeren die maanden na een besmetting nog zó ziek zijn? Dat zijn echt excessen, vertelden zij.


Luuk vs. Angela

Luuk sloot zich gisterenavond in RTL Boulevard bij de gepikeerde kijkers aan. "Het was best wel een raar moment ineens. Heel veel mensen hebben zich er enorm aan geërgerd", zei de presentator. "Angela begon zich ermee te bemoeien en ze had overal wat informatie vandaan gevist. Ik had wel het gevoel van: iedereen heeft een mening hierover, en iedereen heeft weleens het gevoel van: moet het dan niet anders? Maar je moet ook wel een beetje kunnen inschatten wanneer jouw mening nou relevant is of wanneer je het moet overlaten aan de presentatoren van het programma die ook wat kritische vragen zouden kunnen stellen." En, zo 'roast' Luuk, "dat had zij niet helemaal door op dat moment".

Luuk Ikink, RTL Boulevard


'Angela Osterhaus'

Luuk vindt Angela eigenlijk een beetje hypocriet. "Zij heeft in columns continu gezegd: ‘BN’ers met een coronamening, jullie moeten gewoon je mond houden, want daar heb je helemaal geen verstand van.’ En nu zat zij daar als een soort Angela Osterhaus viroloog te spelen." Oftewel: "Het was een beetje vreemd."