Luuk Ikink in RTL Boulevard

De aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries houdt Nederland nog steeds in haar greep. RTL Boulevard stond vanavond volledig in het teken van hun collega, die nog altijd voor zijn leven vecht. Luuk Ikink blikte terug op de grote paniek die in de studio ontstond.

Marieke Elsinga, die ook deze uitzending presenteerde, blikte vanochtend bij Q-Music al terug op deze heftige gebeurtenis. Luuk Ikink opende de RTL Boulevard van vanavond met een indringende en emotionele terugblik op de aanslag die nét buiten de studio plaatsvond.

'Peter is neergeschoten'

De redactie praatte zoals altijd nog even na over de uitzending, vertelde Luuk. Maar Peter is altijd vrijwel meteen na de uitzendingen weg. "Op een gegeven moment komt er een collega van ons terug de studio in gestormd en die zegt: 'Peter is neergeschoten'."

'Enorme paniek'

Vervolgens ontstond er vanzelfsprekend "enorme paniek". "Mensen gingen rennen, wilde bellen en wisten gewoon even niet wat ze moesten doen." Na de initiële shock probeerden Luuk en enkele collega's zich te herpakken. "We zijn toen die kant opgelopen. Om te kijken of we nog iets konden doen - weten wij veel. Het ging allemaal heel snel."

Article continues after the ad

'Ontredderde collega's'

De medewerkers van het showprogramma waren uiteraard helemaal ondersteboven en "ontredderd". "Die zijn heel mooi opgevangen door buurtbewoners. Ze zitten er nog steeds helemaal doorheen." Er is ook professionele slachtofferhulp ingeschakeld om deze medewerkers te begeleiden, zo voegde RTL's zenderbaas Peter van der Vorst er vanavond in de studio aan toe.

Peter van der Vorst


Peter van der Vorst reageert

Peter van der Vorst: "Dit is een enorm traumatische gebeurtenis, we zijn de hele avond in de studio gebleven in afwachting van nieuws. Je probeer elkaar te steunen. Peter is een hele dierbare collega. Een hele lieve, warme en grappige man. Hij is altijd de eerste die iets van zich laat horen als er iets gebeurt bij iemand."

Albert Verlinde over Peter

Het beeld dat mensen van Peter hebben - kritisch, nors - klopt volgens Albert Verlinde niet. Hij werkte jarenlang samen met Peter bij RTL Boulevard en kent ook een hele andere kant van 'm. "Hij heeft een klein hartje. Ik ben vandaag heel erg emotioneel, ook voor dit programma en voor dit team. Het heeft mij zo enorm geraakt, de liefde die dit team naar elkaar uitstraalt. We maken iets mee dat alle grenzen wegslaat (tussen Shownieuws, waar Albert tegenwoordig werkt, en Boulevard, red.). Ik vind het niet meer dan logisch dat ik er vandaag toch ben."

Albert Verlinde in RTL Boulevard