Fotograaf
Annemieke van der Togt / KRONCRV
Doodstil, Raymond Thiry

Na maanden van afwachten was het gisteren eindelijk zover: de allereerste aflevering van Doodstil, de spin-off van Luther kwam op tv! Helaas voor de makers heeft de serie nog niet het succes behaald van Penoza.

Article continues after the ad

Met 593.000 kijkers moet de eerste aflevering van Doodstil het doen met een achttiende plaats in de Dag Top-25. 

Huurmoordenaar

In de vierdelige reeks ontmoet Luther (Raymond Thiry) zijn nichtje Puk (Sallie Harmsen), die onderzoek doet naar de moordenaar van haar vader (Luthers broer). Luther dacht net dat zijn carrière als huurmoordenaar erop zat, maar langzamerhand raakt hij tóch weer in keiharde misdadige praktijken verzeild. In de serie wordt het heden in raptempo afgewisseld met het perspectief van zijn jonge, naïeve zelf (gespeeld door Martijn Lakemeier). Bekijk hier de trailer.

Lyrische comments

Na het zien van de eerste aflevering laten de kijkers natuurlijk weer van zich horen op Twitter, en dan blijkt al snel dat er gemengde reacties zijn. De grootste complimenten gaan echter wel uit naar hoofdrolspeler Raymond Thiry. "Acteur Raymond Thiry is altijd in topvorm", laat een Twitteraar weten. Daar sluit iemand anders zich bij aan. "Andreas/Luther. Wat een acteur! Ik vind vier afleveringen wel wat weinig." Lees hieronder meer positieve opmerkingen over de reeks.


Minder overtuigd

Helaas was niet iedereen zó yrisch. Naast het vaak gehoorde commentaar over het gebrek aan ondertiteling en het slechte geluid waren er toch ook mensen die moesten wennen aan het acteerwerk. "Ik kon de helft niet verstaan en er was soms ook best wel houterig acteerwerk." We hopen voor deze kijker en de kijkers hieronder dat dat zich snel oplost.


Doodstil gemist? Je bekijkt de eerste aflevering hier terug.