Kijken jullie uit naar de tweede helft van Lupin? Terwijl je wacht op de nieuwe afleveringen vertellen wij je graag meer over de Netflix-serie. Van releasedatum tot plot, dit is alles dat je moet weten over Lupin seizoen één deel twee!

Lupin seizoen 1 deel 2 releasedate

Netflix heeft ervoor gekozen om het eerste seizoen van Lupin in twee delen uit te brengen. De eerste vijf afleveringen van dat eerste seizoen staan sinds vorige maand online. Meteen na de release van die eerste helft beloofde Netflix ons dat de resterende afleveringen ‘binnenkort’ zouden volgen. Jammer genoeg hanteert de streamingdienst een nogal breed begrip van die term… We weten namelijk inmiddels dat we seizoen één deel twee pas in de zomer van 2021 mogen verwachten. Een exacte releasedatum is nog niet onthuld.

 

Informatie over het nieuwe seizoen

Het tweede deel het eerste seizoen van Lupin zal uit vijf afleveringen bestaan, evenveel als het eerste deel. Gelukkig gaat het tweede deel meteen verder waar het eerste deel stopte. De eerste vijf afleveringen eindigden namelijk met een superspannende cliffhanger… Daarover straks meer! Eerst namelijk nog wat goed nieuws over de toekomst van de serie.

Article continues after the ad

In een interview met Radio Times heeft maker George Kay aangegeven dat er al wordt gewerkt aan seizoen twee van de serie! Een officiële bevestiging van Netflix blijft nog even uit, maar wij kunnen ons niet voorstellen dat Lupin niet verlengd wordt. De streamingdienst heeft er met de serie immers een geheel nieuw kijkcijferkanon bij! Wat betreft inspiratie komen de makers trouwens ook niets te kort: de serie is gebaseerd op de boeken over Arsène Lupin, waarvan er door de jaren heen tientallen van zijn verschenen.

 

Plot van Lupin seizoen 1 deel 2

In Lupin volgen we de charmante dief Assane Diop. Hij zoekt wraak op de welgestelde familie Pellegrini. Deze lijkt namelijk verantwoordelijk te zijn voor de dood van zijn vader.

Het eerste deel van de Netflix-serie werd zoals gezegd afgesloten met een superspannende cliffhanger! We zagen hoe Assane en zijn vrouw Claire het strand afspeurden om hun zoon Raoul te vinden. Raoul werd ontvoerd door een van Pellegrini's handlangers. Hoogstwaarschijnlijk wil Pellegrini Raoul inzetten om invloed uit te oefenen op Assane.

In die laatste aflevering werd Assane tot overmaat van ramp ook nog eens geconfronteerd door rechercheur Youssef Guedira, die de link wist te leggen tussen Assane en de Lupin-boeken... In het tweede deel van het eerste seizoen van Lupin zullen we zien hoe deze confrontatie afloopt. Ook wordt duidelijk of het Assane lukt om zijn zoon terug te krijgen, de corrupte Pellegrini-familie te ontmaskeren én zijn vaders naam te zuiveren!

 

Terugkerende castleden en nieuwe gezichten

Omdat we natuurlijk nog midden in het eerste seizoen zitten, verwachten we eigenlijk dat alle bekende castleden zullen terugkeren voor het tweede deel van Lupin. Dat betekent uiteraard dat we Omar Sy zien in de rol van Assane Diop. Ook keert Ludvine Sangier terug als Claire en zal de rol van Raoul weer gespeeld worden door Etan Simon.

Andere bekende namen zijn: Pellegrini (Hervé Pierre), zijn dochter Juliette (Clotilde Hesme), zijn vrouw Anne (Nicole Garcia) en Leonard (Adama Niane), een van zijn handlangers. Ook maken politiemensen Romain Laugier (Vincent Londez), Youssef Guedira (Soufiane Guerrab), Sofia Belkace (Shirine Boutella) en Gabriel Dumont (Vincent Garanger) opnieuw hun opwachting. Ten slotte noemen we nog Assane’s beste vriend Benjamin Ferel (Antoine Gouy), en vader Babakar (Fargass Assandé), die verschijnt in de flashbacks.

Lupin

 

 

Lupin receptie en reacties van fans

Wij beoordeelden deze Netflix-reeks in onze recensie met maar liefst vier sterren en waardeerden de unieke combinatie van het rauwe realisme van Franse films met de ongeloofwaardige avonturen uit Amerikaanse 'heist movies'. Daarom begrijpen wij maar al te goed dat deze serie momenteel record na record weet te verbreken. Kijk maar eens naar de dorstige reacties van fans, die net als wij smachten naar de komst van het tweede deel van seizoen één:

 

Lupin seizoen 1 deel 2 geruchten en speculatie

Wat zou Lupin ons in die komende afleveringen (en hopelijk seizoenen) allemaal nog kunnen brengen? We delen graag wat theorieën!

Het is Assane natuurlijk nog niet gelukt om zijn wraak te nemen op Pellegrini en zijn vader vrij te pleiten. Pellegrini weet nu echter dat de mysterieuze man die op hem jaagt Assane is. En dat betekent dat Assane nog een stuk sluwer te werk zal moeten gaan… Wij zien het stiekem wel gebeuren dat Lupin en Youssef hun krachten bundelen om Pellegrini samen te vernietigen! Tot op zekere hoogte voelt Youssef immers best wel bewondering voor de inbreker.

We verwachten ook dat Assane zijn wraakmissie nog tot flink wat actie in bekende trekpleisters in Parijs zal leiden, net zoals de juwelenroof bij het Louvre. Ten slotte dan onze laatste voorspelling: meer flashbacks, waarin duidelijk wordt hoe Assane zo’n meesterdief geworden is!

 

Zoals gezegd weten we nog niet precies wanneer je Lupin seizoen één deel twee op Netflix mag verwachten. Behalve dan dat hele brede "zomer 2021"... Zodra we meer horen, lees je het natuurlijk meteen! Voor nu laten we je echter graag achter met wat andere kijktips. Dit zijn wat ons betreft bijvoorbeeld de beste series op Netflix. En hier vind je heel toepasselijk de beste misdaadseries op de streamingdienst.