Acteur Luke Perry is op 52-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Burbank, nabij Los Angeles. De van Beverly Hills, 90210 en Riverdale bekende acteur lag al sinds woensdag 27 februari in het ziekenhuis nadat hij thuis een beroerte had gekregen. Gossip-site TMZ.com meldde het nieuws als eerste.

More content below the advertising

Jonge lezers kennen Luke Perry als Fred Andrews uit Riverdale, maar voor iedereen die de jaren '90 nog heeft meegemaakt zal zijn naam altijd verbonden blijven aan de rol van Dylan McKay uit Beverly Hills, 90210.

Actrice Molly Ringwald, die in Riverdale zijn vrouw speelde, was één van de eersten die op Twitter reageerden op het tragische nieuws.

 

Ook het schrijversteam van Riverdale was ondersteboven van het slechte nieuws:

 

Perry was naar verluidt nog bezig met de opnames van Riverdale. Het is nog onduidelijk hoe ze zijn personage uit de serie gaan schrijven. In dezelfde week waarin de acteur na zijn beroerte in het ziekenhuis belandde werd ook bekend dat zijn co-sterren uit Beverly Hills, 90210 met een reboot van de serie zouden komen. Toen was al bekend dat hij hier niet aan mee zou doen, omdat hij door het succes van Riverdale het als enige oude castlid te druk had.

More content below the advertising

Het is weer tijd voor lastige keuzes! Netflix heeft vandaag namelijk bekend gemaakt binnenkort met een nieuwe interactieve serie à la Bandersnatch te komen. In You vs. Wild is het aan jou om te zorgen dat survivalexpert Bear Grylls zijn avonturen overleeft. Of nou ja, in ieder geval zonder kleerscheuren doorkomt.

More content below the advertising

You bepaalt het lot van Bear Grylls

Volgens Variety wordt You vs. Wild een achtdelige serie, waarin jij als kijker elke aflevering het verloop bepaalt. Steek je een bevroren meer kruipend over? Of doe je er beter aan stapvoets te lopen? In de hoofdrol zien we Bear Grylls, die laat weten super trots te zijn op de interactieve Netflix-serie. Volgens hem geeft het mensen de kans om de wereld op een unieke manier te verkennen, namelijk vanuit zijn wandelschoenen! De survivalexpert kun je onder meer kennen van zijn programma Running Wild.

Een succesvol experiment

Netflix kondigde You vs. Wild aan tijdens een panel over de toekomst van storytelling. Netflix laat weten dat dit soort interactieve verhalen eigenlijk slechts nog in de kinderschoenen staat. De streamingdienst begon in 2017 met experimenteren. Puss in Book: Trapped in an Epic Tale en Buddy Thunderstruck: The Maybe Pile waren daar het eerste resultaat van. Inmiddels kun je ook je eigen verhaal bepalen in Minecraft: Story Mode en de speciale Black Mirror-aflevering Bandersnatch. Of You vs. Wild met Bear Grylls net zo succesvol wordt als deze laatste mogen we vanaf 10 april zelf gaan bepalen op Netflix.

We lieten jullie december vorig jaar weten dat de serie Chilling Adventures of Sabrina verlengd werd met een derde én vierde seizoen. Het vertrouwen in de Riverdale spinoff is real, aangezien het tweede seizoen nog niet eens verschenen is! Of dat vertrouwen terecht is, kun je vanaf vandaag in ieder geval al een klein beetje inschatten: we hebben namelijk een trailer voor het tweede seizoen. Kijk snel mee naar Chilling Adventures of Sabrina Part 2!

More content below the advertising

De struggle is real

De Chilling Adventures of Sabrina draait om de half-mens half-heks Sabrina Spellman. Nadat ze haar naam heeft neergepend in het Book of the Beast worstelt Sabrina om een balans te vinden tussen haar plek in het land der stervelingen en haar nieuwe bovennatuurlijke kant. Daarbij lijkt ze echter sterk naar de duisternis te neigen.... Wees gerust: daarbij wordt de romantiek heus niet vergeten. Een van de uitdagingen waar Sabrina dit seizoen voor komt te staan, is namelijk de keuze tussen twee hunks: Harvey Kinkle en Nicholas Scratch.

Bad girl!

In de trailer hierboven zag je hoe Sabrina door een donkere gang loopt. Ze gooit benzine op de vloer van de Baxter High School, alvorens een lucifer aan te steken... Tante Hilda erkent dat haar nichtje toch wel een beetje veranderd is. Hoe dit verder gaat, kun je gelukkig al snel op Netflix zien. De Chilling Adventures of Sabrina Part 2 staat vanaf 5 april voor je klaar.