Lucy Liu en Bill Murray

De Charlie's Angels-fittie kreeg in de loop der jaren een mythisch imago waarbij het zomaar zou kunnen dat er allerlei fabels aan het sensationeel verhaal zijn toegevoegd. Zo zou Lucy - houd je vast - Bill hebben belaagd met een 'windmill of punches' nadat hij een rotopmerking zou hebben gemaakt, zo schreven we in onze juicy lijst met knallende ruzies op filmsets.

Lucy legt uit

Hoe het echt zit? Nog steeds geen idee, maar Lucy vertelt nu in ieder geval wat meer van haar kant van het vechtverhaal. Dat doet ze in een podcast van de L.A. Times. "We namen een scène op die we in het weekend daarvoor helemaal hadden omgegooid. Hij was daar niet bij geweest omdat hij een familieding had", herinnert ze zich. 

Lucy vs. Bill Murray

Vervolgens vloog de stront écht aan de knikker. "Dus we doen die scène en Bill begint ineens beledigingen te schreeuwen, ik zal die niet herhalen, maar het ging maar door." Ze omschrijft die beledigingen als "onacceptabel en onvergeeflijk" dus eh... nee, dat was niet van het niveau potverdikkeme. Ze geloofde in eerste instantie ook niet dat Bill het tegen haar had. "Ik kon het niet geloven, want ik had niets te zeggen over belangrijke zaken. Dus ik vroeg: sorry, maar heb je het tegen mij?"

Article continues after the ad

Tirade

Toen ging Bill er weer overheen met nóg een tirade, zo claimt Lucy. Maar dat liet ze niet zomaar aan zich voorbijgaan. "Ik was niet van plan daar te staan en dat toe te laten. Dus ja, ik ben voor mezelf opgekomen en daar heb ik geen spijt van. Want hoe laag je ook op de totempaal staat, je hoeft niet afgebrand te worden." 'Voor mezelf opgekomen' kún je dus interpreteren als een paar vuisten in het gezicht van Bill, maar dat zijn slechts (hardnekkige) geruchten. Bill zelf werd door Amerikaanse media, zoals E! online, al gevraagd naar een reactie, maar de oude acteerbaas houdt (wijselijk?) zijn mond.