Lucille Werner

Lingo-legende Lucille Werner gaat zeer waarschijnlijk de Tweede Kamer in. Ze staat op nummer 10 in de kieslijst van het CDA voor de verkiezingen van 2021 en dat betekent bijna automatisch dat ze ook daadwerkelijk in de Kamer belandt.

Article continues after the ad

De at-koninging en voormalig Lingo-presentatrice, ze gaf het stokje over aan Jan Versteegh, zet zich al jaren in voor betere gehandicaptenzorg. Dat doet ze onder meer met de door haar bedachte Mis(s)verkiezing en haar eigen Lucille Werner Foundation. Een politieke stap komt dus niet helemaal uit de lucht vallen!

Lucille in de Tweede Kamer

"Van dit idee krijg ik enorm veel energie en eerlijk gezegd ook wat zenuwen", maakte Lucille bekend op haar Insta. "Ik ga er alles aan doen om er de komende jaren voor jou te zijn. Met als diepste motivatie dat Nederland het allersterkste is als we kracht putten uit de diversiteit van ons allemaal en inzetten op gelijke kansen voor iedereen." Lucille staat dus op plek 10 en grote kans dat je dan ook daadwerkelijk in de Kamer belandt; het CDA is natuurlijk nog altijd een van Nederlands grootste partijen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lieve allen, Ik ga iets anders doen. Na de eerste Mis(s) Verkiezing en het oprichten van de Lucille Werner Foundation in 2006 wist ik het zeker. Ooit wil ik naar Den Haag. En nu is het zover. Na de verkiezingen van maart 2021 hoop ik als Kamerlid namens het CDA plaats te mogen nemen in de Tweede Kamer. Ik kies voor het CDA. Daar in het midden moeten we er uitkomen met elkaar. In deze tijd is dat essentieel. Met zoveel plezier heb ik de afgelopen 25 jaar gewerkt aan tv-programma’s als Actueel Shownieuws, Get the Picture en Lingo, maar ook programma’s die ik initieerde om aandacht te vragen voor onderwerpen die aandacht verdienen, zoals de Mis(s) Verkiezing, de CAPawards, de dramaserie CapsClub en de Minister van Gehandicaptenzaken. Ik koester het en ben er heel dankbaar voor. Nu zie ik het als een kans om met al deze ervaringen een bijdrage te kunnen leveren in een nieuwe arena die politiek heet. Van dit idee krijg ik enorm veel energie en eerlijk gezegd ook wat zenuwen. Ik ga er alles aan doen om er de komende jaren voor jou te zijn. Met als diepste motivatie dat Nederland het allersterkste is als we kracht putten uit de diversiteit van ons allemaal en inzetten op gelijke kansen voor iedereen. We zijn op ons best als we gebruik maken van alle talenten uit onze samenleving. Onze mooiste prestaties zullen worden bereikt, als we verschillende inzichten benutten om de grootste uitdagingen te overwinnen. 💪🏼😀 Liefs, Lucille #cda #inclusie #diversiteit #nieuwestap #heeeeelveeeeelzinin!

Een bericht gedeeld door Lucille Werner (@lucillewerner) op

 

De ballen!

Naar alle waarschijnlijkheid zegt Lucille dan ook 'de Ballen' tegen haar tv-carrière, al weten we dat natuurlijk nooit zeker. Over, euhm, ballen gesproken. Uiteraard zijn er al de nodige Lingo-grappen voorbijgekomen! Oh ja, als je serieus wil weten wat Lucille nu eigenlijk van plan is in de Kamer en wat haar drijfveren zijn: lees dan hier haar eerste interview als politica.