Cultserie Lucifer gered na beëindiging FOX

De duivel laat zich niet zomaar uitbannen: Lucifer is gered van de ondergang door Netflix!

Cliffhanger

Vorige maand maakte FOX bekend dat Lucifer geen nieuw seizoen zou krijgen. Na drie seizoenen bleek de serie niet succesvol genoeg om een vervolg te garanderen. Dit tot grote teleurstelling van de trouwe kijkers, niet in de laatste plaats omdat het derde seizoen eindigde met een dijk van een cliffhanger. De fans lieten het er dan ook niet bij zitten en startte een online campagne om hun favoriete serie van de ondergang te redden. Het leek even alsof deze actie geen succes zou hebben, maar niets is minder waar: gisteravond werd onthuld dat Lucifer een vervolg krijgt op Netflix!

Champagne

De fans zijn uiteraard in de feeststemming. Maar ook bij de cast zullen er de nodige champagneflessen zijn ontkurkt. Zo schreef Tom Ellis, die in Lucifer de titelrol speelt: “Lucifer Seizoen 4 op Netflix. Wauw, dat klinkt geweldig. En dat is allemaal te danken aan de fans!”

Aimee Garcia, die de rol van forensisch expert Ella Lopez speelt, nam zelfs een video op om de fans te bedanken: “Dit was zonder jullie niet gelukt!”

Nachtclub

Lucifer is een bovennatuurlijke politieserie waarin de duivel naar Los Angeles komt om meer over de mensheid te leren. Daar opent hij een nachtclub en raakt hij betrokken bij politieonderzoeken als consultant. Het is nog niet bekend wanneer de opnames van het vierde seizoen van start zullen gaan. Ook weten we nog niet hoeveel afleveringen het nieuwe seizoen zal tellen. Maar who cares? Lucifer is terug en gaat voorlopig nergens heen!

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.