De video met veiligheidsinstructies is niet het meest opwindende deel van de vliegvakantie. Maar British Airways heeft een manier gevonden waardoor dit verplichte nummertje een stuk vermakelijker wordt!

Article continues after the ad

Slaapverwekkend

Ondanks dat het je leven kan redden, is geen enkele vliegtuigpassagier echt geïnteresseerd in de verplichte video met veiligheidsinstructies. Ze zijn vaak saai, kleurloos en slaapverwekkend. Om ervoor te zorgen dat mensen toch opletten, heeft British Airways een instructievideo gemaakt die het bekijken meer dan waard is. De Britse vliegtuigmaatschappij heeft namelijk een indrukwekkende sterrencast verzameld om hun boodschap aan de man te brengen!

Goede doel

De namen die meewerkten aan deze video liegen er niet om. Onder meer Rowan Atkinson, Ian McKellen en Gordon Ramsay komen voorbij. Ook actrices als Thandie Newton (Westworld) en Gillian Anderson (The X-Files) maken hun opwachting. De sterrencast is niet alleen ingevlogen om de reizigers te wijzen op hun veiligheid, maar ook om aandacht te vragen voor het goede doel. British Airways werkt namelijk samen met Comic Relief, de Britse liefdadigheidsinstelling die bekend staat om zijn komische campagnes.