Het item uit het programma Zondag met Lubach over de PVV en Geert Wilders is binnen negen dagen meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube. Het is hiermee, op het Engelstalige Trump-filmpje dat door de internationale media werd opgepikt na, het best bekeken item uit alle seizoenen Zondag met Lubach tot nu toe.

Geert Wilders concreet

In de uitzending van vorige week zondag, die ook door ruim een miljoen mensen werd gezien, probeert presentator Arjen Lubach te achterhalen wat precies de concrete plannen van Geert Wilders en zijn PVV met Nederland zijn. 

Aan de hand van de uitspraken en tweets van Wilders probeert Lubach te begrijpen wat de PVV-leider bedoelt met zijn belofte dat ‘Nederland weer van de Nederlanders wordt’ en hoe hij zijn verkiezingsbeloftes als ‘alle moskeeën sluiten’ exact wil gaan realiseren. De partij heeft geen uitgewerkt partijprogramma, verstrekt geen inhoudelijke toelichting aan de Stemwijzer en heeft ook geen financiële onderbouwing van de PVV-ideeën gevraagd aan het CPB, iets dat de meeste partijen wel doen.

Geen grote debatten…

Wilders geeft in aanloop naar de verkiezingen ook amper interviews om de concrete uitwerkingen van zijn slogans toe te lichten. Hij zegde grote debatten op RTL en NPO Radio 1 af en wil niet meewerken aan verkiezingsuitzendingen van Nieuwsuur en NPO 3FM.

…maar wel Rob Geus

Wel laat de PVV-leider zich interviewen door hygiëne-expert Rob Geus van SBS en door de Privé. Veel politieke tegenstanders van Wilders hebben al felle kritiek geuit op het feit dat Wilders zich in aanloop naar de verkiezingen onttrekt aan debatten en interviews door journalistieke programma’s.

#hoedan

Lubach riep het publiek op Wilders via Twitter, zijn favoriete communicatiemiddel, om tekst en uitleg te vragen met #hoedan. Die hashtag is geregeld nog trending topic op Twitter. Wilders blokkeerde veel mensen die hem twitterden met #hoedan. 

Het Trump-filmpje van Lubach werd, mede door alle buitenlandse aandacht voor het item, meer dan dertig miljoen keer bekeken.

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.