De première van het langverwachte project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh is eindelijk in zicht.

Article continues after the ad

Loving Vincent

Elk frame in Loving Vincent is met de hand geschilderd, geheel in de stijl van de beroemde Nederlandse schilder. Het is volgens de makers de allereerste keer dat een film op een dergelijke manier is gemaakt, en op 26 oktober kunnen we het resultaat dan eindelijk in de bioscoop gaan zien.

In de film gaat de zoon van Van Goghs postbode naar Auvers om het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. Waarom pleegde hij zelfmoord? Wás het eigenlijk wel zelfmoord? In het verloop van 65.000 geschilderde frames komen we steeds meer te weten over Van Goghs moeilijke leven.

Cast

De stemmen in Loving Vincent zijn ingesproken door onder anderen Aidan Turner (The Hobbit), Saoirse Ronan (Atonement), Eleanor Tomlinson (Alice in Wonderland), Helen McCrory (Skyfall), Chris O'Dowd (Bridesmaids) en Douglas Booth (Noah). Componist Clint Mansell, die de soundtrack verzorgt, werkte eerder aan films als Black Swan, Moon en Requiem for a Dream.

Het maken van de film heeft in totaal zo'n vier jaar geduurd. De frames worden met twaalf per seconde afgespeeld (minder dan gebruikelijk), waardoor de nette lengte van anderhalf uur wordt bereikt. Een unieke bioscoopervaring, lijkt ons, dus ga kijken!