Louis van Gaal, vrouw Truus

Louis van Gaal schoof gisteren bij Beau aan om terug te blikken op zijn carrière. De voetbalcoach kende in zijn leven veel hoogte- en dieptepunten en met zijn openheid wist hij de kijkers te raken.

Article continues after the ad

Louis van Gaal sprak namelijk niet alleen behoorlijk openhartig over zijn carrière, maar ook over het feit waarom hij nooit meer als trainer aan de slag zou willen. Zijn vrouw Truus heeft namelijk al genoeg opgeofferd, zo vindt de oud-trainer. "Dan is het niet meer dan normaal dat ik nu die jaren terug wil geven aan Truus."

Altijd kritiek

Het is zondag alweer 25 jaar geleden dat Ajax onder leiding van Louis van Gaal de Champions League won, maar ondanks dit hoogtepunt en de vele die volgden, was zijn leven echt niet alleen maar rozengeur en maneschijn. "Je moet niet onderschatten dat ik ook duistere periodes heb meegemaakt", geeft de trainer eerlijk toe. "Dat kan ik redelijk goed managen, maar Truus heeft daar veel meer last van dan ik." Volgens Louis gaan mensen nu eenmaal anders om met kritiek. "Ook bij succesvolle periodes heb ik op de een of andere manier altijd negatieve kritiek ontvangen. Pas als we een beker hadden werd het weer glad gestreken." Bekijk hieronder het fragment terug.

Positieve reacties

Kijkers van Beau konden de openheid van Louis, die zich bij Hoge Bomen al van een andere kant liet zien en eerder een opvallende gast was bij Zomergasten, wel waarderen en dat lieten ze op social media dan ook blijken. Lees hieronder een selectie van die tweets.