Loretta Schrijver

Koffietijd-koningin Loretta Schrijver zit helemáál niet te wachten op ZWART, de aspirant omroep waar rapper Akwasi in het bestuur zit.

Article continues after the ad

Omroep ZWART wil 'de afspiegeling van de samenleving' gaan brengen, horen we in het promofilmpje van de verder nog vrij mysterieuze omroep die het publieke bestel in wil. "Wij brengen een nieuw geluid dat nieuwsgierig maakt en waar je meer van wil horen."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een omroep gebouwd op oprechte interesse in anderen. ZWART slaat bruggen. Tussen wat je kent, en wat je nog niet kende. Tussen jou, en een ander. Iemand die anders kijkt. Anders denkt. Anders doet. Waarover je je kunt verbazen, of zelfs verwonderen. Die verwondering is welkom en onmisbaar op TV. Wij brengen een nieuw geluid dat nieuwsgierig maakt en waar je meer van wil horen. ZWART begint altijd met een vraag. Waarom doe jij dat nét even anders dan ik? Waarom is dat belangrijk voor je? Vertel het me. Ik wil het graag weten. En dan... ruimte voor het antwoord. Dus we vragen, in plaats van stellen. Want eigenlijk is een gesprek zonder vragen, helemaal geen gesprek. Pas als we verder kijken dan kleur, voorkeur, afkomst, achtergrond, krijgen we de kans om elkaar beter te leren kennen, elkaar te vertrouwen, en, wie weet, vrienden te worden.
 Doe je mee? Word lid.

Een bericht gedeeld door Omroep ZWART (@omroepzwart) op

 

Omroep ZWART

Loretta Schrijver zat gisteren bij Jinek om te praten over het nieuwe seizoen van The Masked Singer, dat weer vol zit met de meest bizarre kostuums en - hopelijk - weer de nodige typische Loretta-lachmomentjes. Omroep ZWART ging ook even de tafel rond en Loretta schoof haar mening absoluut niet onder stoelen of banken. "Ik ben benieuwd wat voor programma’s ze willen gaan maken en waarin ze zich willen gaan onderscheiden van de Nederlandse televisie, de witte televisie of omroep Wit. Ik weet het niet", begon ze nog mild.

Loretta gaat even helemaal los

De Koffietijd-presentatrice denkt dat Omroep ZWART alleen maar voor meer polarisatie gaat zorgen. "Ik zou zeggen: zet Omroep ZWART dan ook inderdaad op zwart. Laat het een zwart beeld zijn, dán is het omroepzwart.nl." Eva Jinek: "Je bedoelt dat het er niet moet komen?" Loretta: "Nee, natuurlijk niet. Omdat het inderdaad een bevestiging is van zoeken naar de differentiatie die er is, maar die willen we juist niet. We willen één zijn, we willen géén onderscheid maken en dan moet je ook geen Omroep ZWART maken."

Homo- en Lesbo-omroep

Want, voegt Loretta eraan toe: "Je moet ook geen homo-omroep maken of lesbo-omroep maken, je moet gewoon een omroep maken. We zijn allemaal mensen en moeten ons juist níet willen onderscheiden." Ze is er helemaal klaar mee en ziet de omroep als een soort 'tegenbeweging'. Daar zit Loretta niet op te wachten. "Ik voel dit als een soort statement tegen mij en ik wil dat helemaal niet. Ik wil niet zwart-wit-denken. Dat gebeurt dus nu. Het wordt ons weer opgedrongen op een of andere manier. Ik dacht dat we die stap al lang gezet hadden."