Knikkeren, competitie, Blue Circle

Er belooft weer een spannende tv-strijd aan te komen. Eerder wisten we namelijk al te melden dat Blue Circle voor RTL op zoek is naar knikkerracers en nu maakt ook SBS bekend iets met knikkers te gaan doen. 

Article continues after the ad

Na het enorme succes van Lego Masters halen de producenten alles uit de kast om weer met een nieuw concept te komen. Het is dan ook wel heel toevallig dat zowel RTL als SBS op precies hetzelfde moment met iets soortgelijks komen.  

Show met BN'ers

Toch zien we al direct verschillen. Waar RTL vooral op zoek is naar diverse teams van onbekende Nederlands (boven de 18) wordt de versie van SBS - die Marble Mania gaat heten - met BN'ers. Deelnemers krijgen in deze show ieder een eigen kleur en moeten dan maar hopen dat hun balletje het snelste het parcours over weet te gaan, zo maakte Talpa gisteravond bekend.

Van ijsdansen naar knikkeren

Het is niet de eerste keer dat RTL en SBS in een heuse battle belanden. In 2007 vochten de zenders al om de aandacht van de kijkers met ijsdansshows Dancing on Ice en Sterren Dansen Op het IJs. We zijn heel benieuwd of deze zogenoemde knikkershows net zo populair gaan worden.

Wanneer de programma's op tv te zien zullen zijn, is nog niet bekend. We houden het voor je in de gaten!