Borat is weer populair in Kazachstan!

Lange tijd boterde het helemaal niet tussen de regering van Kazachstan en Sacha Baron Cohen! Zijn typetje Borat spiegelde het land als een racistisch oord, waar mensen door de modder kruipen en niemand naar school kan. Het lijkt erop dat de band tussen de komiek en het land hersteld is.

Sacha Baron Cohen was na de eerste Borat-film niet populair in Kazachstan. Zijn personage Borat was het hier trouwens mee eens, en antwoordde dat het land “die rare jood” inderdaad beter niet binnen kon laten. Kazachstan verbood Baron Cohen daarna écht de toegang, maar trok deze beslissing later weer in.

Article continues after the ad

Borat: Very Nice!

Nu Borat: Subsequent Moviefilm momenteel groot nieuws is, kiest het land voor een nieuwe aanpak. De bekende kreet “Very nice!” wordt nu gebruikt als... toeristische slogan!

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizen naar Kazachstan momenteel af vanwege het coronavirus, en waarschuwt toeristen in grote steden op te passen voor criminaliteit. Al met al zien de filmpjes er tóch wel… very nice uit. Slimme actie!