Het succes van de rauwe Wolverine-film Logan is niet onopgemerkt gebleven. Er wordt gewerkt aan een spin-off die zich richt op Wolverine’s ‘dochter’ Laura Kinney!

Article continues after the ad

Na alle X-Men-films met flashy kostuums, gaf Logan een deprimerend beeld van het superheldenbestaan. De X-Men zijn dood, professor X’ telepathische krachten zijn levensgevaarlijk geworden en Wolverine is zó oud dat z’n powers hem amper nog in leven houden.

De overheid experimenteert op jonge kinderen met het DNA van mutanten, waardoor Laura Kinney (Dafne Keen) ongeveer dezelfde krachten ontvangt als Wolverine. In Logan probeert de oude rot Laura over de grens te smokkelen, terwijl de overheid op ze jaagt. De film was een perfect afscheid van het personage én Hugh Jackman, die niet meer terugkeert in de rol.

Girl Power

Regisseur James Mangold ziet een vervolg wel zitten, en prijst Patty Jenkins’ Wonder Woman. Volgens Mangold opent het succes van de film de deur voor meer vrouwelijke superhelden. Het script voor de Logan spin-off wordt geschreven door Craig Kyle, die Laura Kinney bedacht. Het personage nam in de comics zelfs de rol van Wolverine helemaal over, toen de held tijdelijk dood was (zo gaat dat in strips!). Kyle was ook één van de screenwriters voor de film Thor: Ragnarok, die uitstekende kritieken krijgt.

De laatste tijd wordt er sowieso aardig geëxperimenteerd met het superheldengenre. Deadpool bewees dat een gestoorde, melige hoofdpersoon ook succesvol kan zijn. Legion zette voorzichtige stappen op het horror-pad, en X-Men: The New Mutants lijkt all the way te gaan! 

Sportief

Hugh Jackman vindt het trouwens prima dat een andere acteur verder gaat met ‘zijn’ personage. Tegen Movieweb vertelde hij dat Wolverine eigenlijk gespeeld zou worden door Dougray Scott (Fear The Walking Dead, Mission Impossible II).

De opnames van Mission Impossible liepen behoorlijk uit, waardoor Scott uiteindelijk niet mee kon doen. Jackman mocht ‘m vervangen, en bood zijn excuses aan. Volgens Scott was dat niet nodig: hij feliciteerde Jackman met de fantastische rol, en wenste hem succes! Na deze ontmoeting nam Jackman zich voor om zijn opvolger nét zo sportief te behandelen als Dougray Scott met hém deed.