De locatiescout van Narcos is tijdens zijn werk voor de populaire Netflix-serie gedood in Mexico. Hij is 37 jaar oud geworden.

Article continues after the ad

Drugsgeweld

Voor de cast en crew van Narcos is het Zuid-Amerikaanse drugsgeweld deze week wel erg dichtbij gekomen. Tijdens het zoeken naar geschikte locaties om het vierde seizoen van Narcos op te nemen, is Carlos Muñoz Portal op brute wijze vermoord. De locatiescout werd op het platteland net buiten Mexico City teruggevonden naast zijn auto met meerdere schotwonden. Hij werkte eerder aan producties als de actiefilm Man on Fire en de Bond-film Spectre.

Berucht

In een verklaring zegt Netflix: “We hebben kennis genomen van het overlijden van Carlos Muñoz Portal, een gerespecteerde scout, en willen onze steun betuigen aan de familie. De omstandigheden rond zijn dood worden momenteel onderzocht door de Mexicaanse autoriteiten.” Door de moord is het onzeker of de opnames voor het vierde seizoen van Narcos zullen plaatsvinden in Mexico. Het gebied waar Muñoz Portal werd gevonden is berucht om zijn moorden. Eerdere films en series die zouden worden opgenomen in Mexico moesten door het drugsgeweld ook al uitwijken naar andere landen.