Aanstaande maandag is het zover. Na ellenlang rond elkaar heen te hebben moeten dansen, mogen Hillary Clinton en Donald Trump elkaar eindelijk live in de haren vliegen.

Article continues after the ad

Debat

Vanaf Hofstra University, New York, wordt tijdens het eerste presidentiële debat negentig minuten gesproken over de koers van Amerika. Wie van de twee weet in het eerste debat de grootste klap uit te delen?Debat

Eerste Klap

De eerste klap tijdens een presidentiële race is meestal een daalder waard. Het is de eerste graadmeter voor het vervolg. Op dit moment zorgen de peilingen ervoor dat Clinton de favoriet is.

Sneue types

De afgelopen weken hebben beide kandidaten flink van zich laten horen. Clinton noemde Trumps achterban een stelletje sneue types, waarop de Republikein verklaarde niet meer over te willen komen als Mr. Nice Guy. In Colorado beloofde hij zijn achterban zijn handschoenen uit te doen. Het debat belooft dus een ordinair straatgevecht te worden, een bare knuckle fight.

Live

Het debat is aanstaande maandagnacht live te volgen om 03.00 uur bij RTL Z. Bekijk hierboven de laatste tussenstand in de strijd om het Amerikaanse presidentschap.