The Little Mermaid

Disney zit echt al jaaaaren te dobberen met de live-action versie van The Little Mermaid, maar de afgelopen maanden kwam er gelukkig erg veel schot in de zaak omdat de opnames eindelijk plaatsvonden. Nu hebben we ook de officiële releasedate te pakken!

Article continues after the ad

Tot zover het goede nieuws. Als je hoort dat de opnames klaar zijn, zou je toch denken dat we deze nieuwe live-action-moneymaker vast wel volgend jaar kunnen kijken... toch? Nope

The Little Mermaid releasedatum

De nieuwe live-action-versie van The Little Mermaid (1989) komt pas in 2023 uit, zo maakte Disney bekend. Op maandag 29 mei 2023 om precies te zijn. Dan is het 'Memorial Day' in Amerika en dit jaar kwam Cruella (nu 'gratis' te zien op Disney+) op die dag uit. En dat leverde ondanks de coronapandemie nog best wat knaken op. Begrijpelijke keuze dus, al is het wel érg ver weg hoor...

The Little Mermaid-cast

Aan de andere kant: er staat ons ook wel écht iets te wachten. Met een cast als deze weet je eigenlijk al wel dat de film op zijn minst kijkbaar is. Prinses Ariel wordt gespeeld door actrice Halle Bailey, ook bekend van het popduo Chloe x Halle. Melissa McCarthy speelt zeeheks Ursula en Javier Bardem tekende voor zeekoning Triton. Jacob Tremblay sprak de stem in van Flounder, aka Botje en Hamiltons Daveed Diggs gaf krab Sebastiaan een stem. En dan hebben we óók nog Awkwafina als de stem van Scuttle, oftewel Jutter. 


The Little Mermaid draait vanaf 29 mei 2023 in de Amerikaanse bioscopen. Omdat grote films bij ons in Nederland nooit op maandagen uitkomen, krijgen wij 'm misschien wel een week eerder!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.