De langverwachte live-action remake van Pinokkio heeft opnieuw vertraging opgelopen. En de reden waarom is misschien nog wel treuriger dan de vertraging zelf...

Onweerstaanbaar

In tegenstelling tot live-action remakes als Aladdin, Dumbo en natuurlijk The Lion King, wil het maar niet echt vlotten met Pinokkio. In 2017 werd Oscarwinnaar Sam Mendes (American Beauty) ingehuurd om de Disney-klassieker nieuw leven in te blazen, maar hij verliet het project al na enkele maanden. De fans kregen echter weer hoop toen Paul King werd ingehuurd voor de klus, de regisseur van de onweerstaanbare Paddington-films. Als kers op de taart zou de rol van Gepetto gespeeld worden door niemand minder dan Tom Hanks! Maar helaas, Disney is weer terug bij af.

Article continues after the ad

 

Cameraman

Deze week werd namelijk bekend dat Paul King het project ook heeft verlaten. Cameraman Seamus McGarvey vertelde tegen Movieweb dat de Paddington-regisseur zich terugtrekken vanwege familieomstandigheden. Naar verluidt zou Disney opnieuw op zoek zijn naar een regisseur voor Pinokkio, maar op deze manier wordt het er bepaald niet makkelijker op. Het huis met de muis heeft nog niet gereageerd op de uitspraken McGarvey. Schrale troost voor de fans: Oscarwinnaar Guillermo del Toro (The Shape of Water) werkt ook aan een verfilming van het klassieke kinderboek. Deze wordt geproduceerd in opdracht van Netflix!