Hoezo komkommertijd? Voor een potje liplezen met Keanu Reeves en Jimmy Fallon kun je ons het hele jaar door wakker maken!

Article continues after the ad

Keanu Reeves heette bijna Chuck Spadina

De inmiddels alweer 52-jarige Keanu Reeves is zo'n acteur die tegelijk een cultheld (Point Break, Johnny Mnemonic) als een onvervalste ster is (The Matrix, John Wick). Op de een of andere manier past het dan ook perfect bij Keanu dat we hem bijna onder een heel andere naam hadden gekend. Toen hij in Hollywood aankwam om zijn filmcarrière te beginnen, wilde zijn manager namelijk dat hij zijn naam zou veranderen.

Tot grote vreugde van Jimmy Fallon en zijn publiek gaf Keanu toe dat hij niet veel verder kwam dan Chuck Spadina en Templeton Page Taylor ... waarna hij toch maar zijn eigen naam mocht houden.

Whisper Challenge

Onthoud vooral die eerste naam (Chuck Spadina), want hij komt terug in het fragment hierboven. Keanu en Jimmy spelen The Whisper Challenge, wat je kunt zien als een beschaafdere versie van het schreeuwlelijkspel uit Alles mag op vrijdag/zaterdag/zondag. De een is er duidelijk beter in dan de ander, en als je de latenight talkshow van Jimmy Fallon een beetje kent, kun je waarschijnlijk al raden wie ...

Keanu Reeves was dit jaar te zien in John Wick: Chapter 2 en is in verschillende fases betrokken bij aanstaande producties als Replicas (met Thomas Middleditch), Siberia (met Molly Ringwald) en The Starling (met Isla Fischer).