Als je de populairste TV-vrouw van het land bent, dan kun je jezelf wat vrijheid permitteren. Ook al is Linda’s Zomerweek nog zo populair, toch heeft Linda de Mol besloten er een jaartje tussenuit te gaan. Het programma zal in 2019 dan ook niet te zien zijn. Kijkers moeten dus maar extra veel genieten van het aankomende zesde seizoen.

More content below the advertising

Kijkje achter de schermen

De presentatrice vertelde het nieuws in de uitzending bij RTL Boulevard, tijdens een kijkje achter de schermen bij de opnames van het komende seizoen. “Ik ga deze zomer een film maken en daarom heb ik voor mijn doen een erg korte vakantie. Juist even opladen in de zomer mis ik dan heel erg. Ik bedacht dat ik het heel fijn vond om eens een jaar drie maanden vrij te kunnen nemen. Dat kan niet als ik de Zomerweek doe”.

Besluit staat los van wel of geen RTL

Linda gaf duidelijk aan dat haar besluit niets te maken heeft met haar beslissing of ze wel of niet bij RTL blijft. In elk geval het komende jaar is de Mol nog bij RTL te zien met onder meer RTL Miljoenenjacht en Oh, Wat een jaar! Het is niet uitgesloten dat zij in 2020 gewoon weer terugkeert met Zomerweek.

Winterweek?

Ook dacht Linda er over na om in 2019 dan misschien een Winterweek in plaats van Zomerweek te doen: “Misschien dat er dat jaar Winterweek komt, dat zou natuurlijk ook kunnen”. Linda liet verder niets los over de film die ze gaat maken, alleen bevestigde ze wel dat het niet om een derde Gooische Vrouwen-film gaat.

Je kunt hier het hele fragment terugkijken. Vanaf 07:27 vertelt Linda dat ze een jaar stopt met Zomerweek. De show wordt dit jaar trouwens in een Frans jasje gestoken. Zomerweek wordt in augustus uitgezonden, maar de opnames zijn al volop bezig. De gasten zijn deze zomer John van den Heuvel, Ilse de Lange, Kajsa Ollongren, Linda’s neef Johnny de Mol, Ilse Warringa, Kjeld Nuis, Sophie Hilbrand en last but zeker not least Johan Derksen.

More content below the advertising

Goed nieuws voor iedereen die na het zien van Bohemian Rhapsody trek heeft in meer rockbiopics: 2019 wordt opnieuw een topjaar voor muziekfilms. Zo krijgen we eind mei de Elton John-film Rocketman, en volgende maand al trakteert Netflix ons op The Dirt. Dit is de verfilming van de gelijknamige biografie over hardrockband Mötley Crüe.

More content below the advertising

 

Legendarische lomperiken

Ook al had deze uit L.A. afkomstige rockband een paar best wel briljante nummers (met Kickstart My Heart dat in de trailer te horen is als absolute topper), toch had de hele band bij elkaar eigenlijk net zoveel talent als Freddie Mercury in z'n kleine teen. Dat gemis maakten deze legendarische lomperiken echter meer dan goed met een extravagante levensstijl; geen enkele band waarvan alle leden nog in leven zijn heeft het ooit zo bont gemaakt als Mötley Crüe.

Drama

Het verhaal van de groep biedt daarnaast zoveel drama dat het een klein wonder is dat The Dirt nog niet eerder is verfilmd. Zo veroorzaakte zanger Vince Neill een dodelijk ongeluk, terwijl bassist Nikki Sixx een drugs-overdosis overleefde waarbij hij een paar minuten klinisch dood is geweest (waarover hij later dat prijsnummer Kickstart My Heart schreef). Drummer Tommy Lee was de grote dekhengst van de band, en hij was door de jaren heen zowel getrouwd met Heather Locklear als met Pamela Anderson. Gitarist Mick Mars was de enige van de vier die het tegen wil en dank kalm aan deed, omdat hij aan een zeldzame botziekte bleek te lijden. Mars wordt trouwens gespeeld door Iwan Rheon, beter bekend als die engerd van een Ramsey uit Game of Thrones.

The Dirt kan vanaf vrijdag 22 maart ook jouw hart kickstarten, want vanaf die dag is deze nu al beruchte hardrockbiopic te zien bij Netflix.

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.