Linda Hakeboom, Jinek

Het was een emotionele avond bij Jinek. Documentairemaakster Linda Hakeboom vertelde openhartig over haar strijd tegen borstkanker, waar ze momenteel middenin zit.

Linda start een vlog-serie onder de naam Linda’s Kankerverhaal in samenwerking met het tijdschrift Linda. “Kanker krijgen is iets wat je in de film ziet, of via via hoort. Maar nu ben ik aan de beurt. Komend half jaar krijg ik chemotherapie, bestraling en word ik geopereerd. En ik heb besloten dat te delen.” In Jinek vertelde ze hoe het nu met haar gaat.

Article continues after the ad

Ermee dealen als je al op je rug ligt

“Zo, dit vinden wij heel confronterend”, vertelt Eva met een brok in haar keel als Linda een video deelt over haar haaruitval. Linda beschrijft hoe dit voor haar was: “Met haarverlies is het heel dubbel. Het is maar haar, maar aan de andere kant krijg je ermee te dealen als je al op je rug ligt.”

“Zelfs dit delen, doet je dat goed?” vraagt Eva aan Linda. Ze is daar heel stellig over: “Ja, want het is gewoon wat het is.”

‘Open en eerlijk’

Op Twitter delen vele kijkers hun bewondering voor Linda: “Indrukwekkend hoe open en eerlijk zij over haar borstkanker praat.”

Linda’s Kankerverhaal kan je hier bekijken.