Linda Hakeboom, borstkanker

Linda Hakeboom gaat sinds begin deze zomer door een hel! De regisseuse en documentairemaakster kreeg namelijk eerder de diagnose borstkanker met zelfs wat onverwachte uitzaaiingen. Om niet bij de pakken neer te zitten, start ze nu met haar eigen serie in samenwerking met tijdschrift Linda.

Article continues after the ad

"Ik ben Linda Hakeboom. Misschien ken je me wel, misschien ken je me ook niet. Ik presenteer televisieprogramma's en maak documentaires. Maar eigenlijk heb ik op dit moment vooral borstkanker", opent ze haar allereerste vlog onder de naam Linda's Kankerverhaal. "Dus, tja. Vrolijker wordt het niet."

Persoonlijke updates

"Kanker krijgen is iets wat je in de film ziet, of via via hoort. Maar nu ben ik aan de beurt. Komend half jaar krijg ik chemotherapie, bestraling en word ik geopereerd. En ik heb besloten dat te delen", legt Linda uit. Het is de bedoeling dat ze de komende vier maanden wekelijks een update deelt op de website van tijdschrift Linda: de ene week gefilmd, de andere week in vlogs. Waarom? Omdat dit volgens de presentatrice ook bij het leven hoort. "Ook de rotzooi hoort erbij!" 

Angstige momenten

In de eerste vlog neemt ze de kijkers mee naar het ziekenhuis en haar allereerste chemotherapie. Wat ging er door haar heen toen ze de diagnose 'borstkanker' kreeg? Waar is ze bang voor (anders dan de dood)? En hoe voelt ze zich? Je hoort het allemaal in de eerste vlog hieronder! 

Vanavond schuift Linda aan bij Jinek om meer te vertellen over de slopende ziekte!