Linda Hakeboom, borstkanker

Linda Hakeboom beleeft sinds het moment dat ze te horen kregen dat ze borstkanker heeft en uitzaaiingen een ware nachtmerrie. Toch is de documentairemaakster niet bang om dood te gaan, zo vertelt de pas 34-jarige presentatrice in een openhartig interview in tijdschrift Linda.

Article continues after the ad

Linda Hakeboom gaat in het blad het gesprek aan met acteur Nasrdin Dchar die het niet kan laten om zijn bewondering uit te spreken voor de presentatrice. "Ik vind het verschrikkelijk voor je. En ik wens je natuurlijk heel veel sterkte en beterschap. Ik dacht vooraf: misschien moet ik me inhouden met bepaalde vragen. Gelukkig ben jij zo open en sterk dat je over alles wilt praten", valt te lezen in het blad. Daarom kan de acteur één vraag niet overslaan: "Ben je bang voor de dood?"

Eindstreep

Het is vast even slikken voor de nog maar 34-jarige documentairemaakster om hier al zo over na te moeten denken."Daar ging ik natuurlijk ook ineens veel over nadenken", reageert ze op zijn vraag. "Maar mijn conclusie was 'nee'. Ik voelde echt: 'Als dit het was voor mij, dan heb ik echt een mooi leven gehad, heel veel meegemaakt, de verhalen verteld die ik wilde vertellen en als hier de eindstreep is, dan is dat hoe het moet zijn."

Zwaarste chemo

Feit blijft wel dat de presentatrice op dit moment in een ware nachtmerrie terecht is gekomen. Na het nieuws dat ze borstkanker heeft, leek het er even op dat ze géén uitzaaiingen had. Maar dat 'blije' nieuws werd snel weer ondergesneeuwd door het nieuws dat ze wel zijn gevonden in haar lymfeklieren. Het 'positieve' hieraan is dat de zwaarste chemotherapie een hoop in kan betekenen. Wij steken Linda opnieuw een hart onder de riem!