Linda's Wintermaand, Linda de Mol, Andre Hazes

Na al drie spraakmakende afleveringen van Linda's Wintermaand schoven deze week Natacha Harlequin en André Hazes bij de presentatrice aan. Nu zorgde vooral die laatste natuurlijk weer voor wat memorabele tv-momenten.

Article continues after the ad

De presentatrice, die graag het levensverhaal van haar gasten wil horen, kon bij André natuurlijk niet om 'zijn uitstapje met' Bridget Maasland heen.

Bekende presentatrice

"Er was een korte relatie met een bekende presentatrice. Het begint met een B en het eindigt met 'ridget'," stipt Linda de olifant in de kamer aan. "Het klinkt een beetje lullig om het een uitstapje te noemen, maar heb je er iets van geleerd?"  Daar twijfelt de zanger geen moment aan. "Ja, heel veel. Mo en ik gingen al maanden niet lekker. We waren nog niet echt uit elkaar, maar ik zat op een gegeven moment op de bank en zei: 'Als jij niet kan leven met hetgeen wat mij gelukkig maakt, dan moeten we stoppen." En met 'gelukkig' had de zanger het over alcohol, maar dat ging er niet in bij Monique.

Lang leve de vrijheid

André voelde zich dan ook een kind in de snoepwinkel toen hij Bridget tegen het lijf liep. "Toen ontmoette ik iemand die ook best wel zo'n leefstijl had van een glaasje wijn en gezellig. Ik dacht: dit is het walhalla, ik kan zijn wie ik echt ben." Alleen al snel kwam hij tot de realisatie dat dit niet zijn toekomst is. "Ik kwam er best wel snel achter: dit is eigenlijk helemaal niet het leven." En zo geschiedde: Bridget werd met een gebroken hart achtergelaten en André vond opnieuw zijn geluk bij Monique. Toch was het daarmee niet afgedaan, want een stroom aan negatieve reacties volgde.

Heftige tijd

Linda springt maanden later alsnog in de bres voor Bridget. "Wat ik wel een beetje sneu voor Bridget vond, was dat zij voor mijn gevoel een beetje de zondebok was. Iedereen deed zo negatief van: 'ja, wat wil je dan met een veel jongere jongen?' En toen dacht ik: Ja, daar was jij toch ook bij? Het leek net alsof zij meer negativiteit over zich heen kreeg dan jij", reageert de presentatrice verontwaardigd. André snapt die reactie wel: "Ik vind dat sowieso best wel een ding in Nederland. Ik hou van de vrijheid van meningsuiting, maar ik vond dat mensen wel heel ver gingen. Sommige dingen waren misschien wel terecht, maar je kunt iets zeggen of iets zéggen. Het was echt een heel heftige tijd, ook voor haar, absoluut.”

De hele aflevering van Linda's Wintermaand zie je hier terug.