Linda de Mol op de première van April, May en June

Niet naar de wc toe kunnen op een camping terwijl je je al dagen heerlijk eten en lekker drinken naar binnen snaait. TV-koningin Linda de Mol laat de campings precies om die redenen voortaan zitten. 

Article continues after the ad

Dat vertelt Linda, zoals we van haar gewend zijn zeer openhartig, in de nieuwe editie van LINDA. Ze lijdt aan parcopresis, ook wel bekend als het ’safe toilet syndrome’. Kleine disclaimer: het is géén officieel erkende medische aandoening of iets dergelijks! Dat je het weet.

Linda op het toilet

"De enige reden waardoor ik nooit meer op een camping teruggevonden ben, is dat ik – sinds ik volwassen ben – lijd aan het safe toilet syndrome", beschrijft Linda. "Wat er in het kort op neerkomt dat ik, als er geen ’veilig’ toilet in de buurt is (lees: een wc waar niemand je ziet, hoort of ruikt), spontaan volledig op slot ga en na een week constipatie een uiterst pijnlijke bevalling van een soort steen tegemoetzie."

Vermijden

Die 'stenen bevalling' wil natuurlijk niemand. Vandaar dat Linda de campings - heel begrijpelijk - links laat liggen. Zo'n toiletangst kun je er niet bij hebben op een vakantie waar je vooral tot rust moet komen. "Het zijn meestal ruimtes die slechts door dunne wandjes van elkaar worden gescheiden. Boven en onder open, zodat je voeten ziet naast een pot en alles van iedereen hoort plonzen, plensen en ontsnappen en daar ga ik dus psychisch en fysiek spontaan van in lockdown."

Vroegah

Ging de kleine Linda dan nooit naar campings toe? Jawel. En daar heeft ze erg fijne herinneringen aan. De toiletangst kwam pas op latere leeftijd. "Ik vind de sfeer geweldig, dat geklooi met het opzetten van de tent, kletsen met de buren, de blikjes limonade in de koelbox, ’s morgens verse broodje halen in de kantine, ’s avonds de barbecue aan, badmintonnen en een potje kaarten aan de klaptafel", blikt ze terug. Het hele wc-verhaal van Linda vind je in de nieuwe editie van het magazine!