De zomervakantie is er eindelijk, en hoewel veel mensen dit jaar thuisblijven, werken veel dames aan hun ‘summer body’. Of dat nou goed lukt, of niet: Linda de Mol showt met haar bikinifoto dat elke vrouw er mag zijn!

Linda de Mol siert de komende cover haar tijdschrift Linda in bikini! Hoewel ze niet stond te springen om halfnaakt gefotografeerd te worden, beet ze toch door de zure appel heen.

“Omdat ik het een goed idee vond om een nummer te maken over body positivity. Dat vind ik op zich een hele goede beweging. Miljuschka Witzenhausen heeft daar een heel mooi voorbeeld gezet door gewoon af en toe een foto van jezelf te posten waar je ‘rollen’ ziet.”

Miljuschka is inderdaad al enige tijd bezig met bespreekbaar maken van de vrouwelijke vorm. Op Instagram toont ze regelmatig eerlijke foto’s van zichzelf. Linda de Mol: “En dan dacht ik: wat dapper! Maar zo voelde ik me helemaal niet op de dag waarop ik de fotostudio binnenstapte.”

Article continues after the ad

De Mol wil laten zien dat je lichaam niets is om je voor te schamen. Volgens de presentatrice staan veel Nederlandse vrouwen nooit op vakantiefoto’s omdat ze bang zijn er niet flatteus op te staan. Linda, en haar collegamodellen (o.a. Nance Coolen, Berget Lewis en Sonja Bakker), hopen bij te dragen aan een oplossing voor dit probleem.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

‘Om een statement te maken, moet ik met mijn 55 jaar en 78,3 kilo met de billen bloot’, vertelt Linda de Mol in LINDA.193 #LEKKERBODYPOSITIEF. Onzekerheid over haar lichaam heeft ervoor gezorgd dat ze - net als heel veel vrouwen - nooit in bikini op vakantiefoto’s staat. Maar wat voor figuur ook, élke vrouw heeft onzekerheden. Die een leven lang proberen te verstoppen is zó vermoeiend, en dus omarmen we vanaf nu onze lichamen zoals ze zijn en houden we op met zeuren. Doe jij met ons mee? Deel jouw bikinifoto met de hashtag #lekkerbodypositief. Fotografie: @demarcdegroot • Styling: @odetteroosterman • Haar: Pieter Roodhorst • Visagie: @zygiajongbloed

Een bericht gedeeld door LINDA. (@linda) op

Bikini-BN’ers

Dat BN’ers de zomer in hun bol hebben, wordt de laatste tijd duidelijk. Miljuschka is weer actief op Instagram, en Sylvie Meis vierde afgelopen weekend haar vrijgezellenfeest in bikini. Britt Dekker beet dit jaar het spits af, en deed de servers van Instagram zelfs twéé keer naar adem happen, net als Nikki Plessen!