Terwijl de kabinetsformatie muurvast zit, verlaat de ene na de andere formateur geknakt het Binnenhof. Misschien wordt het tijd voor een iets minder traditionele formatiepoging: Formation Island!

Article continues after the ad

Adamskostuum

In dit format verruilen de winnaars van de laatste verkiezingen hun maatpak voor een adamskostuum. Onder de tropische zon, ver weg van het benauwde Binnenhof, ontstaan er misschien nieuwe vriendschappen en verbondenheid tussen de lijsttrekkers. Op een onbewoond eiland is samenwerken tenslotte geen luxe, maar een kwestie van overleven!

Belgenmoppen

Maar ook op een paradijselijk Bounty-eiland is de spanning tussen de politici voelbaar. Niet in de laatste plaats door de flauwe Belgenmoppen van Sybrand Buma van het CDA. Groenlinks-voorman Jesse Klaver heeft het eiland zelfs al verlaten, maar de nieuwe kandidaten staan te popelen om mee te doen met Formation Island. De altijd lachende Mark Rutte ziet de formatie dan ook vol vertrouwen tegemoet. En verrek, daar lijkt toch iets moois te bloeien tussen Alexander Pechtold van D66 en Gert-Jan Segers van de Christenunie! Zou het dan toch...?